in

Daniel Drăgulin a pierdut funcţia de vicepreşedinte. Marian Dinulescu se întoarce la Consiliul judeţean Călăraşi

Marian DinulescuLovitură de teatru în judecarea recursului pe care Marian Dinulescu l-a făcut împotriva sentinţei Tribunalului Călăraşi, din aprilie 2009, care  decisese că hotărârea prin care Daniel Drăgulin a fost eliberat din funcţia de vicepreşedinte a Consiliului judeţean este ilegală.

Tribunalul Călăraşi îşi justificase hotărârea în favoarea lui Drăgulin prin faptul că “hotărarea Consiliului Judeţean nr. 15/28.01.2009, ce a avut ca obiect eliberarea din funcţie a lui Dragulin, a fost adoptată cu încălcarea dispoziţiilor art. 43 din Legea 215/2001, care spune că suplimentarea ordinii de zi se face numai pentru probleme urgente, si a art. 69, alin. 4, din Legea 393/2004, privind statutul aleşilor locali, potrivit cărora, sancţiunea disciplinară constând în eliberarea din funcţie a vicepreşedintelui consiliului judeţean se poate face numai dacă se dovedeşte că acesta a încălcat anumite prevederi legale.”

Hotărârea Curţii de Apel Bucureşti a fost favorizată de hotărârea Prefecturii Călăraşi de a se retrage din acest proces după ce iniţial atacase în contencios administrativ hotărârea de eliberare din funcţie a lui Daniel Drăgulin ca fiind ilegală. Însă trebuie să ţinem cont şi de faptul că atunci prefect (cu susţinere PNL) era Lilian Ostropel, iar acum actualul prefect este Niculae Enciu – un fost subordonat de partid (PDL) al lui Marian Dinulescu.

După hotărârea luată astăzi de Curtea de Apel Bucureşti,  în şedinţa publică a Completului de judecată nr.6, în urma recursului înaintat de Marian Dinulescu, Daniel Drăgulin pierde, în cele din urmă, funcţia de vicepreşedinte al Consiliului judeţean Călăraşi. În locul său fusese numit încă din 28 ianuarie 2009, Marian Dinulescu, care fusese votat de consilierii PDL şi PSD, aceiaşi care votaseră eliberarea din funcţie a lui Daniel Drăgulin.

După ce Tribunalul Călăraşi îi dăduse dreptate lui Daniel Drăgulin, Curtea de Apel Bucureşti îi dă liber lui Marian Dinulescu către funcţia de vicepreşedinte al Consiliului judeţean.

Marian Dinulescu este, în prezent, director al Casei judeţene de Asigurări de Sănătate Călăraşi dar acesta a declarat că doreşte să se întoarcă la Consiliul judeţean pentru a-i putea sprijini pe cei 19 primari PDL din judeţ.

Daniel Drăgulin a mărturisit că pierderea funcţiei de vicepreşedinte nu reprezintă o problemă pentru că pe fruntea sa nu scrie „vicepreşedinte”, iar lipsa funcţiei administrative îi va lăsa mai mult timp pentru activitatea politică.

Marius STROE | www.infomuntenia.ro