Daniel Drăgulin: “Evitați să ieșiți din casă, dacă nu este imperios necesar.”

În actualul context epidemiologic, autoritățile sfătuiesc cetățenii să se distanțeze social, pentru a limita răspândirea noului coronavirus.

Primarul municipiului Călărași, Daniel Ștefan Drăgulin, a transmis călărășenilor un mesaj pe pagina sa oficială de Facebook:

“Dragii mei,
Situația în care ne aflăm este nouă, este despre fiecare dintre noi, este despre grija pentru cei de lângă noi, pentru părinți și bunici.

Evitați să ieșiți din casă, dacă nu este imperios necesar, grija față de cei dragi o manifestăm, în această perioadă, prin evitarea contactului și întâlnirea cu aceștia.
Părinții și bunicii îi protejăm asigurându-ne că nu duc lipsa de cele necesare, dar fără a intra în contact direct cu aceștia.

Îmi vin tot mai des semnale legate de faptul că, încă, unii dintre noi nu iau în serios situația în care ne aflăm cu toții și continuă activitățile normale care, până acum nu reprezentau un pericol: statul în zone aglomerate, discuțiile în fața blocului sau întâlniri în parcuri sau în zonele de recreere.
Trebuie să dăm dovadă de responsabilitate, iar distanțarea socială este soluția.

Vreau să întelegeți că îmi doresc, la fel ca noi toți, să trecem cu bine peste această încercare, iar când pericolul va fi trecut, să putem să revenim la viața și obiceiurile cotidiene fără regretul de a nu fi făcut tot ce a ținut de noi pentru a fi în siguranță. Doar împreună putem reuși!

Pentru situațiile în care observați nerespectarea legii privind locuitori ai municipiului, care deși sunt declarați izolați la domiciliu sau au sosit în țară din zonele considerate periculoase, nu ezitați sa anunțați aceste lucruri la numărul unic de urgență 112, Poliția Locală trecând pe toată durata stării de urgență în subordine Ministerului Afacerilor Interne.

Vă rog respectați regulile de igienă, de conduită socială și indicațiile autorităților.

🔳 Respectați cu strictețe regulile de igienă personală recomandate de autorități, pentru a vă proteja atât pe dumneavoastră cât și pe cei apropiați.

🔳 Spălați-vă pe mâini cu apă și săpun, minimum 20 de secunde, după orice contact cu o suprafață potențial contaminată.

🔳 Evitați, cu prioritate, expunerea persoanelor în vârstă (peste 65 de ani) și a celor cu imunitate scăzută în zone aglomerate sau zone cu trafic intens de persoane.”

Unii au citit și asta: