Daniel Drăgulin recunoaşte că a dat liber la pepenii de la colţ de stradă: „Anul acesta am creat un compromis”

În mod cert, vânzarea pepenilor în stradă nu este un obicei care să fi fost inventat la Călăraşi şi nici fostul primar Nicolae Dragu nu poate fi învinovăţit că ar fi singurul care a încurajat ca străzile municipiului să capete înfăţişare de târg de legume-fructe.

Noua conducere a Primăriei Călăraşi este mulţumită că municipiul nu ar mai avea 70 de vânzători ambulanţi de pepeni ci doar vreo zece. „Anul trecut erau peste 70 de vânzători ambulanţi, aşezaţi oriunde considerau de cuviinţă. Anul acesta putem să-i numărăm pe degetele ambelor mâini.”- declară primarul Daniel Drăgulin.

Noul primar este de acord că nu este demn de un municipiu reşedinţă de judeţ ca pepenii să se vândă la colţ de stradă, ca în secolul XVIII, dar recunoaşte că s-a lăsat sensibilizat de unii cetăţeni ai oraşului care sunt de acord cu aprozarele de pe caldarâm: „Este foarte simplu din punctul meu de vedere. Pot să interzic la toată lumea şi atunci sunt mulţi oameni care nu pot căra pepenii de la piaţă până acasă. Sunt oameni în vârstă care au acceptat în zona lor pe cei care vând pepeni.”

Daniel Drăgulin ştie că grămezile de pepeni de pe trotuare nu au nici o legătură cu un comerţ civilizat şi nici cu oraşul modern pe care l-a promis în campania electorală. De aceea simte că face un compromis pe care-l recunoaşte: „Anul acesta am creat un compromis. Bun, rău… este un compromis. Cu mult mai puţini oameni care vând ambulant. Voi încerca anul care vine, printr-o hotărâre de Consiliu Local, să procurăm tarabe care vor fi amplasate în locuri bine stabilite.”

Deocamdată, pepenii se vând pe stradă, artere principale ori secundare, la piciorul blocului ori la 10 m de piaţă, pe trotuare, la colţ de drum sau pe spaţiul verde. Suntem un orăşel de provincie din Bărăgan.

Unii au citit și asta: