De ce este bine să faci duș cu apă rece

În ciuda controverselor, temperatura scăzută a apei poate stimula multiple funcții ale organismului și are un efect pozitiv puternic în special asupra sistemului imunitar și circulației sângelui.

Iată care sunt beneficiile dușului rece și de ce ar trebui să îl practici mai des.

Specialiștii susțin că expunerea corpului la apă rece, chiar și pentru 3 minute, are efecte miraculoase asupra organismului. Acest obicei poate ajuta la ameliorarea multor afecțiuni și, de asemenea, poate crește rezistența naturală a organismului.

Experții recomandă ca dușul normal să se finalizeze cu apă rece, timp de câteva minute, trecerea de la apa caldă la apa rece fiind treptată. Astfel, te vei putea obișnui mai ușor cu temperatura scăzută a apei și vei putea beneficia de toate efectele pozitive!

Beneficiile dușului rece asupra întregului organism

Întărește sistemul imunitar
Dusurile reci imbunatatesc considerabil capacitatea organismului de a lupta impotriva bolilor si infectiilor. Persoanele care obisnuiesc sa faca dusuri cu apa rece prezinta un risc extrem de scazut de a se imbolnavi de cancer, hemoroizi, varice sau de a contracta raceli sau viroze.

Îmbunătățește circulația sângelui
Expunerea la rece a corpului da nastere vasoconstrictiei, o micsorare a diametrului arterelor si venelor, care determina sangele sa circule avand o presiune crescuta, intrucat sangele circula acum printr-un spatiu redus. Tendinta naturala a corpului atunci cand este expus la frig este de a trimite sangele rapid la organele vitale pentru a le pastra calzi, circulatia sanguina fiind astfel accelerata.

Ameliorează insomniile
Dusul cu apa rece are efect euforizant. Socul produs de apa rece asupra organismului le permite persoanelor care sufera de suprasolicitare nervoasa sa-si diminueze considerabil nivelul de stres si sa se resimta o stare de buna-dispozitie inainte de a se baga in pat.

Îmbunătățește aspectul pielii și părului
Dusul cu apa calda deschide porii. Este important ca porii sa fie inchisi atunci cand ne apropiem de sfarsitul dusului pentru a se evita acumularea de murdarie, ceea ce ar putea da nastere unor probleme cutanate, de exemplu acneei.

In plus, apa rece va reda parului stralucirea si sanatatea prin inchiderea cuticulelor parului. Acest lucru va face parul mai puternic si va impiedica murdaria sa se acumuleze la nivelul scalpului si al firului de par.

Sursa: www.doctorulzilei.ro

Unii au citit și asta: