De ce trebuie modernizat Bulevardul Nicolae Titulescu

Lucrările de modernizare ale Bulevardului Nicolae Titulescu au demarat de aproximativ 10 zile, pe tronsonul cuprins între Cornișei și Prel. București.

Valoarea contractului este de 6.230.128,19 lei fără TVA.

Modernizarea acestui bulevard, propusă prin proiect, presupune efectuarea unui sistem rutier nou conform normativelor în vigoare pentru o perioadă de perspectivă a traficului de 15 ani. Un proiect de reparație ce presupune așternerea de covoare asfaltice peste structuri existente ar avea o perioadă de perspectivă de maximum 3 ani după care ar începe din nou procesul de degradare prin transmiterea la suprafață a fisurilor din dalele de beton existente.

Mai mult de atât, Bd. Nicolae Titulescu nu poseda o structură rutieră omogenă, grosimile straturilor existente nefiind constante, acestea variind pe distanțe scurte, lucru observat și în degradările structurale (fisuri, tasări diferențiate etc.) apărute de-a lungul anilor.

Prin proiect este prevăzută și lărgirea părții carosabile a bulevardului, pentru execuția de locuri de parcare, fapt ce necesită o reaxare a bulevardului. Daca se încerca lărgirea pe aliniamentul existent, diferența de material nou/vechi presupunea apariția de fisuri longitudinale.

Proiectul presupune modernizarea Bulevardului Nicolae Titulescu, nu reparația acestuia. Diferența este reprezentată de perioada de serviciu (modernizare 15 ani/reparație 3 ani, anii reprezentând distanța în timp scursă până la următoarea reparație capitală necesară).

Unii au citit și asta: