De vorbă cu elevii de liceu, despre delincvența juvenilă

Poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii şi Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași au desfășurat, în ziua de 28 noiembrie a.c., activităţi şi conştientizare de responsabilizare a elevilor pentru prevenirea delincvenţei juvenile.

Activitățile de prevenire a delincvenţei juvenile s-au desfășurat la Liceul Teoretic Mihai Eminescu și Grupul Școlar Danubius Călărași, unde poliţiştii au discutat cu elevii despre consecinţele juridice şi sociale care decurg din adoptarea unor comportamente antisociale.

Elevii celor două instituţii şcolare au vizionat filmul educativ „Cheia e la tine!”, care prezintă cazuri concrete ale unor deţinuţi aflaţi în Penitenciarul pentru minori din Craiova şi în cel pentru femei de la Târgşor, dar şi modele pozitive, ca Lucian Bute sau Andreea Răducanu, protagonişti în acest film. „Actorii” filmului îi îndeamnă pe tineri să-şi urmeze visele prin muncă şi perseverenţă.

Elevii prezenţi la acţiune au primit cu interes mesajul poliţiştilor, care i-au îndemnat să aibă o atitudine nonviolentă şi să evite asocierea cu persoane ce ar putea avea potenţial infracţional.

Totodată, în cadrul discuțiilor, ca urmare a demarării Campaniei de prevenire a Poliției Române „Cu petardele nu te joci”, a fost abordată și tema articolelor pirotehnice, pentru prevenirea oricăror evenimente negative generate de nerespectarea legislaţiei privind obiectele pirotehnice.

Unii au citit și asta: