in

Deputat Constantin Bîrcă: Consecințele economice ale circului politic!

Prezenta declarație constituie un puternic semnal de alarmă îndreptat către cei care ar trebui să vegheze la stabilitatea economică a țării.
Institutul Național de Statistică a comunicat recent că rata anuală a inflaţiei în luna august 2021 comparativ cu luna august 2020 a urcat la 5,3%.
Cele mai mari scumpiri au avut loc la energie electrică și gaze.

Creșterea prețurilor vine în condiţiile în care mărfurile nealimentare s-au scumpit cu 7,92%, mărfurile alimentare cu 2,7%, iar serviciile cu 2,97%, față de august 2020.
Agenția de rating Fitch, ale cărei evaluări sunt luate în calcul de piețele financiare pe care se împrumută România, arată într-un comunicat că ruperea coaliției guvernamentale ar putea întrerupe eforturile de consolidare fiscală. Agenția avertizează că ”lipsa de progres în implementarea reformelor, care influențează creșterea mai rapidă decât așteptările, a datoriei publice, ar putea duce la o decizie negativă privind ratingul de țară.”

Următoarea revizuire a ratingului suveran al României este programată pe 22 octombrie. Deci: MAXIMĂ URGENȚĂ!
Euro a atins noi maxime istorice faţă de leu şi este tot mai aproape de pragul de 5 lei la cotaţia oficială a BNR. “Guvernul premierului Cîţu este aproape de colaps. Acest lucru a cântărit atât asupra monedei, cât şi a obligaţiunilor suverane”, arăta o notă a Erste Research, citată de Profit.ro.

Sunt numai câteva consecințe economice pentru care se impun măsuri rapide și competente. Acest guvern rămas fără majoritate parlamentară nu a fost capabil să promoveze reformele necesare în domeniile sănătăţii, salariilor, pensiilor şi justiţiei.
Ca efect în lanț s-ar putea întârzia şi mai mult aprobarea de către Comisia Europeană a PNRR.
Dar pentru Cîțu nu contează! Vom plăti dobândă mai mare la banii pe care îi va împrumuta pentru PNDL3. Noi o să plătim, nu el.

Deputat PSD Constantin Bîrcă
Circumscripţia electorală nr.12 – Călărași

Written by infomuntenia.ro

La zi: 16 septembrie – curiozităţi, aniversări

C. Pandea: „România liberală este și despre Călărașiul liberal, adică un Călărași dezvoltat și modernizat”