Deputat Emil Dumitru: “Am trecut, probabil, prin cea mai cumplită perioadă”

Trei întrebări pentru oameni ce aparțin vieții publice a județului Călărași. Răspunde Emil-Florian Dumitru – deputat PNL, ales în Circumscripția electorală nr. 12, Călărași.

– Ce a însemnat anul 2020 pentru dumneavoastră?
– Din perspectivă profesională, anul 2020 a reprezentat o mare provocare pentru că din poziția de secretar de stat în Ministerul Agriculturii am trecut, probabi,l prin cea mai cumplită perioadă, cu o secetă pedologică care a afectat clar veniturile fermierilor, a venit și pandemia care practic a blocat vânzarea produselor agro-alimentare… Dar din astfel de experiențe putem învăța mai multe și putem să înțelegem cât de importantă este agricultura și industria alimentară. Profesional, eu spun că a fost un an în care am încercat să fac față la astfel de provocări.

Pe final de an a venit această propunere de candidatură la Camera Deputaților, din partea PNL, care m-a onorat. În același timp vorbim și de preluarea președinției interimare a PNL Călărași.

– Ce motive ați avea să fiți recunoscător anului 2020?
– Un motiv temeinic ar fi că oamenii mi-au acordat încrederea prin votul pe care l-au exprimat pe 6 decembrie, colegii care mi-au acordat încrederea pentru funcția de secretar de stat… Deci, din punct de vedere profesional am parcurs mai multe etape și cred că nu sunt foarte mulți oameni în România care să fi trecut așa, etapă de etapă, și să aibă satisfacțiile profesionale pe care eu astăzi le am. Deci, e un an bun pentru mine. Sigur, mi-aș fi dorit să fac mult mai multe lucruri, dar asta mă obligă mult mai mult pe viitor.

– Ce vreți să vă aducă anul 2021?
– Îmi doresc să avem cât mai multe fonduri europene pentru agricultură și industria alimentară, îmi doresc un an 2021 în care să scăpăm de pandemie, toți românii să fie vaccinați și protejați, pentru a putea face față acestei crize sanitare nemaiîntâlnită pe mapamond, îmi doresc să fim sănătoși cu toții și să ne onorăm, noi politicienii, promisiunile pe care le-am făcut în campania electorală.

Unii au citit și asta: