Deputat Eugen Nicolaescu: “Ce vină au pensionarii, salariaţii că avem neputincioşi în fruntea ţării?”

Anunţul măsurilor de austeritate anunţate de preşedintele Traian Băsescu şi premierul Emil Boc a provocat reacţii dure din partea opoziţiei politice. Fostul ministru al sănătăţii, deputatul Eugen Nicolăescu spune, într-o declaraţie politică că „minciunile guvernului PDL sunt acum la vedere”.

Citiţi în continuare declaraţie politică a deputatului Eugen Nicolăescu:

„În 2009 PDL, sub conducerea lui Traian Băsescu, a făcut promisiuni peste promisiuni electorale cu un singur scop: să fure cât mai mult din voturile românilor. Nu s-a luat nici o măsură care să  apere bugetul de stat, bugetul de pensii, ci a cheltuit cu nesaţ numai pentru voturi, să nu tulbure simpatia pentru Traian Băsescu, Emil Boc şi Elena Udrea, cei care decid soarta ţării.

Aceşti hoţi de voturi au amânat deciziile dure şi importante pentru populaţie după alegerile prezidenţiale, când reprezentanţii Fondului Monetar Internaţional i-au atenţionat asupra deteriorării până la dezastru a finanţelor ţării.

Un an şi jumătate nu au luat nici o măsură de creştere economică, nu au creat locuri de muncă ci au lansat alte promisiuni cu costuri fatale pentru bugetul naţional: pensie minimă de 350 lei, medicamente compensate 90% pentru toţi cei cu pensie sub 600 de lei şi altele asemenea, deşi ştiau că nu sunt bani, că economia nu mai produce.

Au dat mincinos unele creşteri, iar acum iau înapoi cu ambele mâini, nu numai de la pensionari, ci şi de la angajaţii de la stat, care oricum aveau lefuri mici. Ne uităm fără să înţelegem: ce face acest guvern?  Totul se prăbuşeşte, nici o componentă a economiei nu funcţionează, iar guvernul se piaptănă.

Fondul Monetar Internaţional le-a cerut guvernanţilor să prezinte măsuri concrete pentru reechilibrarea bugetului ţării, iar Băsescu – Boc – Udrea au înţeles, în neprofesionalismul lor, că singura cale este numai reducerea salariilor bugetarilor şi a pensiilor, că la altceva nu se pricep.

Observăm că incompetenţii guvernanţi aruncă greul crizei şi al soluţiilor pe bieţii oameni, mai ales pensionari, care de abia îşi duceau zilele. Aceşti guvernanţi trebuie izgoniţi imediat de la putere dacă nu vrem să moară oamenii cu zile!

Ce vină au pensionarii, salariaţii că avem neputincioşi în fruntea ţării? Măsurile guvernanţilor sunt împotriva românilor!”

Unii au citit și asta: