in ,

Deputat PSD D. Coarnă: „De ce să îngrădim dreptul la muncă? Avem o Constituţie? Trebuie să o respectăm.”

Pensionarii care vor să se reangajeze la stat trebuie să renunțe la pensie. Aceasta este părerea ministrului muncii, Raluca Turcan, care a declarat că se lucrează la un proiect de lege în acest sens. Ea spune că sunt foarte mulți oameni care în momentul de față se pensionează anticipat și se angajează la stat cumulând pensia și salariul.

Deputatul PSD, de Călărași, Dumitru Coarnă o acuză pe Raluca Turcan, nu numai că are idei neconstituționale, dar că măsura ar putea crea și probleme serioase pe piața muncii în domenii esențiale. Parlamentarul spune că nu poți nici să interzici dreptul la muncă , nici să anulezi dreptul pe care pensionarii l-au câștigat prin contributivitate:

“Doamna Turcan are o problemă cu interdicţia asta. De ce să îngrădim dreptul la muncă? Avem o Constituţie? Trebuie să o respectăm. Dacă în Constituţie ar scrie că nu ai dreptul să te reangajezi… Totul e o politică ieftină, de 2 lei. Turcan nu înţelege nimic.”

Dumitru Coarnă a explicat că ministrul muncii, Raluca Turcan nu realizează ce probleme de personal poate să creeze, în special în educație și sănătate, domenii sensibile unde lipsa de personal este suplinită de cadre pensionate.

“O mare parte din beneficiari sunt în sănătate și educație, din cauza lipsei de cadre. Vor pleca toţi acasă pentru că vor prefera să rămână cu pensia decât să meargă pe salariu la şcoală sau la spital. Adică, luând aceiaşi bani, nu mai bine stau eu acasă? Sunt cadre didactice, medici, asistenţi medicali care acoperă deficitul de personal. E născută moartă, legea asta. E o lege electorală. Trebuie să facem diferenţa. Eu vorbesc tehnic, nu politic.”, a insistat deputatul PSD.

Written by infomuntenia.ro

Efectele culorilor asupra stării noastre interioare

La zi: 24 februarie – curiozităţi, aniversări