in ,

Deputatul Constantin Bîrcă, mesaj emoționant de Ziua Europei

Luni, 9 mai 2022, de Ziua Europei, deputatul Constantin Bîrcă a transmis un mesaj cu accent pe războiul din Ucraina, criza econimică și pandemie:

”La mulți ani, Europa! La mulți ani, România!

În această zi, când ar fi trebuit să celebrăm Ziua Europei într-o atmosferă de pace, vreau sa transmit un mesaj cât se poate de clar: în anii care vor urma, ținând cont de toate provocările recente – pandemie, criză economică, războiul din Ucraina – mediul rural trebuie să rămână o prioritate pentru investițiile din surse naționale și europene. Doar de aici va fi asigurată hrana și va fi alimentată industria alimentară, într-un moment critic pentru Europa și pentru întreaga lume. Politica agricolă a Uniunii Europene a fost și a rămas una dintre cele mai de succes viziuni asupra dezvoltării societăților europene. În continuare este nevoie de susținerea agriculturii, de conectivitatea satelor și comunelor, de dezvoltarea infrastructurii și de susținerea muncitorilor din această industrie.

Astăzi, când celebrăm și ne gândim la cele două evenimente cu un impact uriaș asupra evoluției noastre ca stat, Ziua Europei și Independența României, știm sigur că integrarea României în Uniunea Europeană și în NATO a fost și rămâne cea mai bună opțiune pentru români, o umbrelă de dezvoltare și de securitate fără de care am fi fost astăzi în fața unor riscuri foarte mari.

Până la începutul acestui an, nimeni nu ar fi crezut că pe continentul nostru ar mai putea avea loc războaie sau că o putere regională, precum Federația Rusă, ar mai avea intenția să amenințe independența și suveranitatea statelor naționale. Dar iată că se demonstrează încă odată că democrația și pacea nu sunt valori care să reziste fără a fi apărate.”

Acțiune ITM Călărași, de Ziua Internaţională a Securităţii şi Sănătăţii în Muncă

,,Alcohol & Drugs Marathon”: Șoferi din Călărași, lăsați fără permis