in ,

Deputatul Damian nu şi-a trecut locul de veci în declaraţia de avere

Deputatul PSD, de Călăraşi, Ioan Damian, a intrat în atenţia presei naţionale, în toamna anului trecut, când ziariştii de la Academia Caţavencu au depistat că parlamentarul a uitat să treacă în declaraţia de avere un imobil în suprafaţă de 100 mp şi un teren de 240 mp. Interpelat atunci de jurnaliştii de la Academia Caţavencu, Ioan Damian a declarat: „ „Nu am nimic de ascuns. Sunt un baron de bloc“.

Hehehe… Celor de la Academia Caţavencu le-a mai scăpat ceva. N-aveau de unde să ştie că în Cimitirul Central din municipiul Călăraşi, Ioan Damian are şi un loc de veci cu o capacitate de două persoane, amenajat, aranjat… Chiar dacă, slavă Domnului, spaţiile de cazare veşnică amintite sunt neocupate, pe crucea de marmură albă este scris numele deputatului Damian, deie-i Dumnezeu sănătate şi gândul bun…

Noi am mai stat de vorbă pe tema locului de veci cu deputatul Damian, pe vremea când acesta era doar un vicepreşedinte de Consiliu judeţean. Ne-a lămurit atunci: „ Soţia s-a ocupat. Ea a comandat cruce. Nu m-am gândit că pe ea o să se şi scrie. N-am văzut-o, mi-e greu să mă duc s-o văd. Îmi vine greu deşi e un lucru normal, tuturor li se întâmplă odată şi odată. Că singurul lucru sigur, pe lumea asta, este că vom muri.”

Ioan Damian ne-a asigurat că totul e legal, cum trebuie: „ E plătit, înregistrat legal… În viaţă sunt baron de bloc, pe lumea cealaltă am să fiu baron de garsonieră confort II.”

Obiceiul amenajării locului de veci, încă din timpul vieţii nu este un obicei inventat de Ioan Damian. Şi alte personalităţi din municipiul Călăraşi au deja morminte amenajate, după gustul fiecăruia, deşi ei sunt bine sănătoşi. Primarul municipiului Nicolae Dragu are un monument impresionant în Cimitirul central, pe care se află gravat chipul său şi al soţiei sale (deşi ambii sunt în putere) iar reputatul avocat Aurel Giurcă are şi el locul de veci rezervat, înconjurat cu gard de fier forjat şi decorat cu ghivece de flori nemuritoare.