Deputatul Daniel Florea a fost prezent la dezbaterea “Direcţii de Reformă în Domeniul Sănătăţii”

Deputat Florea Daniel

In calitate de membru al Comisiei Juridice a Camerei Deputatilor, deputatul de Călăraşi, Daniel Florea, a fost invitat si a participat la dezbaterea “ Directii de Reforma in Domeniul Sanatatii / Program de Guvernare 2013-2016” care s-a desfasurat la Alexandria in Amfiteatrul Universitatii Valahia.

Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a declarat, in cadrul evenimentului, ca pachetul de servicii medicale de baza, ale carui principii definitorii se afla in dezbatere publica, “reprezinta piatra de incercare a sistemului sanitar”.

In opinia sa, “acest pachet aseaza toate serviciile esentiale pentru viata omului, de care trebuie sa beneficieze toti cetatenii, atunci cand au nevoie, indiferent daca sunt asigurati sau neasigurati”.

Evenimentul a fost organizat de Direcţia de Sănătate Publică Teleorman. La dezbatere au fost invitaţi să participe reprezentanţi ai structurilor sistemul sanitar din Teleorman, Giurgiu, Argeş, Prahova, Călăraşi, Dâmboviţa, Ialomiţa. Au fost prezenţi, de asemenea, reprezentanţi ai Colegiilor judeţene ale Medicilor, Asociaţiile de pacienţi din fiecare judeţ, Societaţile şi Patronatele Medicilor de Familie din judeţele menţionate, organizaţiile judeţene ale Sindicatului Sanitas, managerii spitalelor publice, Colegiile judeţene ale Farmaciştilor, directorii Direcţiilor de Sănătate Publică şi preşedinţii Caselor Judeţene de Asigurări de Sănătate, prefecţii şi preşedinţii Consiliilor Judeţene.

Pe agenda de discuţii s-au aflat urmatoarele teme: proiectul pilot de creştere a veniturilor medicilor din unităţile sanitare publice cu paturi, legea răspunderii civile a personalului medical(malpraxis) şi proiectul de modificare a statutului spitalelor.

Unii au citit și asta: