Deputatul Stelian Fuia propune scăderea cotei unice, de la 16% la 12%

Vestea venită dinspre GUvern dar şi din spre FMI cum că România ar urma, foarte curând, să iasă din criză a fost primită cu bucurie dar şi cu scepticism, în egală măsură, de către populaţie. Pe bună dreptate, oamenii s-au întrebat: “Dacă am ieşit din criză nu ar trebui să se vadă asta şi în nivelul taxelor şi impozitelor?”

Primele reacţii din clasa politică ne-am fi aşteptat să vină de la partidele de Opoziţie, însă conştientizarea necesităţii unei relaxări fiscale, cu beneficii pe termen mediu şi lung în economia românească a venit, surpriză, din curtea Puterii: deputatul PDL de Călăraşi, Stelian Fuia, spune că acum este momentul ca mediul de afaceri să fie impulsionat prin istaurarea unor facilităţi fiscale.

“Odată cu preconizata ieşirea din recesiune economică, anunţată de către oficialii FMI şi premierul Emil Boc pentru sfârşitul primului trimestru al acestui an, Guvernul trebuie ca, pe lângă măsurile ce au vizat sectorul public, să ia măsuri suplimentare de impulsionare a sectorului privat.”- a declarat deputatul Stelian Fuia.

Fuia este de părere că, pentru relansarea mediului de afaceri, ar fi necesară chiar scăderea cotei unice de impozitare: “O măsură pe care Guvernul ar trebui s-o analizeze cu atenţie şi s-o pună în practică este reducerea cotei unice de la 16% la 12%, până, cel târziu 1 ianuarie 2012. Acest lucru ar permite o accentuare a relansării economice precum şi o sporire a veniturilor populaţiei.”

Unii au citit și asta: