Destin: A plecat din Călăraşi şi acum este dansatorul nr.1 al Danemarcei

Eugen Miu si Sandra Overballe Pedersen

Deşi are doar 14 ani, Eugen Miu, din Călăraşi, ar putea fi sursa de inspiraţie pentru un film de Oscar. În urmă cu 6 ani, profesoara de dans de la Palatul Copiilor, Dorina Varghida, a descoperit un băieţel talentat şi muncitor. Acum, la 14 ani, Eugen Miu are peste 30 de medalii şi 20 de cupe obţinute la campionate internaţionale de dans din întreaga lume.

“O fetiţă din Călăraşi participa la un concurs unde cânta şi avea şi o probă în care trebuia să danseze. Atunci s-a gândit să o ajute Eugen. S-au dus împreună la o coregrafă să exerseze, iar profesoara m-a întrebat dacă Eugen a mai dansat vreodată sau dacă este la vreun club de dans. Când a auzit că nu a avut niciun contact cu dansul până în momentul acela, coregrafa mi-a spus că are foarte mult talent şi să îl duc la un instructor de dans. Atunci, mama fetiţei a mers cu ei la Bucureşti, la Mihai Petre, care le-a spus că Eugen trebui să rămână să danseze, iar fetiţa, nu. Aşa a început totul”- a povestit mama lui Eugen Miu pentru Ziarul Ring.

“Am avut nişte evenimente tragice în familie şi am crezut că nu mai pot să îl duc la dans. Însă, chiar şi atunci când a murit tatăl lui, m-a întrebat plângând dacă va trebui să renunţe la visul lui. În acel moment am jurat că voi vinde tot numai ca fiul meu să danseze”, povesteşte Rodica Miu.

Numai că în lipsa banilor pentru plata cursurilor de coregrafie şi a costumelor era aproape imposibil ca Eugen să poată evolua. Sponsori nu se găseau iar autorităţile nu au niciodată bani pentru aşa ceva.

Norocul i-a surâs lui Eugen Miu atunci când prin intermediul lui Mihai Petre a apărut o dansatoare din Danemarca, care l-a luat ca partener de dans pe călărăşean. Sandra Overballe Pedersen este cea care susţine, acum, financiar prestaţia dansatorului plecat din Călăraşi.

Eugen Miu trăieşte acum în Danemarca, unde câştigă medalii şi trofee pentru această ţară. Din păcate, în România, Eugen Miu ar fi trăit doar cu speranţa. Ar fi fost imposibilă o asemenea ascensiune.

“Viaţa în Danemarca este foarte plăcută, frumoasă, oamenii sunt foarte drăguţi şi foarte de treabă. Familia la care locuiesc se poartă foarte frumos cu mine. Normal… este puţin greu să fiu departe de familia şi de prietenii din România, dar este bine”- a declarat dansatorul călărăşean pentru Ziarul Ring.

Recent, pe 21 martie, Consiliul Judeţean Călăraşi, prin intermediul Centrului Cultural Judeţean a organizat în sala de spectacole “Barbu Ştirbei” un spectacol de excepţie “Campiionii Dansului” unde au fost invitaţi, pe lângă artiştii locali şi Eugen Miu şi Sandra Overballe Pedersen.

Pe pagina lor de Facebook, Eugen Miu şi Sandra spun că s-au simţit foarte bine la Călăraşi. Păcat că Eugen nu s-a simţit atât de bine la Călăraşi, întotdeuna, şi cu un dram de susţinere să fi putut nu numai să ne mândrim cu el, aşa cum o facem acum, dar să şi fim reprezentaţi de talentul lui în întreaga lume. Cel puţin, bine că talentul său nu s-a irosit în oraşul unde întoarce trenul…

Pentru mai multe informaţii şi poze cu Eugen Miu şi Sandra Overballe Pedersen accesaţi www.ziarulring.ro

Unii au citit și asta: