Detoxifierea ficatului în 20 de zile

Ficatul este unul dintre cele mai importante organe ale corpului nostru. Avand in vedere mediul toxic in care traim zi de zi, purificarea organismului devine foarte importanta. Este de asemenea important ca exista cateva organe care sunt responsabile de curatirea corpului. Principalul printre aceste organe este ficatul.

Responsabil pentru regularizarea metabolismului nostru si purificarea sangelui, ficatul joaca un rol cheie pentru sanatatea noastra in general. Din acest motiv trebuie sa ne straduim sa ne pastram ficatul intr-o buna stare de functionare.

Unele dintre modurile de a realiza acest lucru este prin a bea multa apa proaspata si curata, abtinerea de la alcool sau consumul moderat al acestuia, abtinerea de la consumul de produse ce incetinesc functionarea ficatului (indulcitorii artificiali), si curatarea ficatului cel putin de doua ori pe an.

Cum se curata ficatul
Specialistul in plante medicinale si acupunctura dr. Christopher Hobbs ofera o perspectiva suplimentara patrunzatoare asupra procesului de curatare a ficatului. Dr. Hobbs afirma ca procesul de curatare a ficatului printr-un flux sanguin sporit permite eliminarea deseurilor simultan cu stimularea producerii de bila. Curatarea mai are si un efect de racire asupra ficatului, ceea ce sporeste buna functionare si reparatiile necesare. Urmati aceste instructiuni de la dr. Hobbs pentru o curatare “de casa”:

Ingrediente
• Lamai galbene sau verzi (lime)
• Usturoi
• Ghimbir
• Ulei de masline

Indrumari pentru a ne detoxifia ficatul
Stoarceti o cana de suc de citrice proaspat; sucul de grepfruit poate fi adaugat pentru a ajuta la gust). Amestecati sucul cu unul sau doi catei de usturoi si suc proaspat de ghimbir. Adaugati o lingura de ulei de masline organic de buna calitate. O cantitate mica de apa de izvor poate fi adaugata, dar cu cat mai acru amestecul, cu atat va fi mai de ajutor pentru ficatul tau. Faceti asta timp de 10 zile, urmate de 3 zile de pauza, si apoi inca 10 zile (se vor totaliza 20 de zile de curatare). Aceasta curatare ar trebui facuta complet de doua ori pe an, odata in primavara si odata in toamna.

Citește mai mult: viataverdeviu.ro/

Unii au citit și asta: