in

DGASPC Călărași: Recrutarea persoanelor care vor să devină asistenți maternali continuă și în 2020

D.G.A.S.P.C. Călărași cu sediul în municipiul Călărași, str. Bărăganului nr. 1 derulează Proiectul TEAM- UP: Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor, Cod proiect POCU/480/4/19/127169, în parteneriat cu A.N.P.D.C.A, în scopul consolidării și dezvoltării rețelei de asistenți maternali profesioniști. Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman (2014-2020).

În cadrul Proiectului, în anul 2019, urmare evaluărilor specifice, au fost atestate și angajate ca asistent maternal 20 de persoane, acestea asigurând copiilor pe care îi au în îngrijire un climat familial propice unei dezvoltări armonioase.

D.G.A.S.P.C Călărași continuă și în anul 2020 campaniile de recrutare și identificare de persoane care doresc să devină asistenți maternali profesioniști pentru a lua în plasament copii.

Asistenții maternali beneficiază de un salariu de încadrare între 2080 lei și 2477 lei (în funcție de vechimea în muncă), de sporuri specifice conform legislației muncii, inclusiv indemnizație de hrană și vouchere de vacanță, iar pentru copiii din plasament se acordă lunar alocația de plasament în cuantum de 600/900 lei și alocația de stat.

Persoanele interesate vor adresa D.G.A.S.P.C. Călărași o cerere de evaluare a capacității lor în vederea atestării ca asistent maternal profesionist. Au prioritate în evaluare persoanele cu vârsta până la 55 de ani, care prezintă disponibilitate de a lua în plasament doi sau mai mulți copii sau copii cu dizabilități/nevoi speciale.

Pentru informații suplimentare privind procedura de obținere a atestatului de asistent maternal, persoanele interesate se vor adresa Serviciului Asistență Maternală – Management de caz pentru AMP și copilul aflat în plasament la AMP, din cadrul D.G.A.S.P.C Călărași, tel. 0242/311060.

Written by infomuntenia.ro

Ajutor din partea lui Moș Crăciun, oferit de pompierii călărășeni

Primele filme la Cinema Călărași, în 2020 (vezi trailere)