Directorul ADR Sud Muntenia după descinderea DNA: “Nu vom face de râs această instituţie”

Liviu Musat si Mariana Visan
Liviu Musat si Mariana Visan | Foto: ADR Sud Muntenia

Anchetatatori DNA au descins în dimineaţa zilei de miercuri, 29 octombrie, la sediul din Călăraşi al Agenţiei pentru Dezvoltare Regională, de unde au plecat cu câteva kilograme de documente şi medii de stocare informatică. Procurorii anticorupţie au avut mandate de percheziţie domiciliară şi la reşedinţele directorului general Liviu Muşat şi a directorului adjunct Mariana Vişan, de unde oamenii legii au reţinut documente, laptopuri şi tablete.

În cadrul unei conferinţe de presă organizată după plecarea anchetatorilor, Liviu Muşat a explicat că investigatorii s-au arătat ineteresaţi de proiectele derulate de anumite microîntreprinderi din judeţul Ialomiţa şi ce rol a avut preşedintele Consiliului Judeţean Ialomiţa, Silvian Ciupercă în modul în care s-a desfăşurat colaborarea cu firmele implicate.

Directorul ADR Sud Muntenia spune că a avut o colaboare bună cu preşedintele CJ Ialomiţa fără să se poată plânge de vreo intervenţie anormală a acestuia în legătură cu vreun proiect.

Muşat bănuieşte că vizita procurorilor DNA ar putea avea legătură cu nemulţumirea uneia dintre firmele care trebuie să dea banii înapoi după ce experţii ADR Sud Muntenia au constatat că nu s-au respectat condiţiile de finanţare.

Directorul Muşat a precizat că nici un membru al personalului ori conducerii ADR Sud Muntenia nu este pus sub acuzare: “Am avut parte, atât eu cât şi colega mea, de un tratament absolut normal, nu am ce să le reproşez, nu ne-au intimidat… La plecarea celor două echipe le-am spus că suntem la dispoziţia lor cu orice fel de informaţii care să ducă la lămurirea dosarului.”

Liviu Muşat recunoaşte că vizita procurorilor de la Departamentul Naţional Anticorupţie i-a creat ceva emoţii chiar dacă nu are nimic de ascuns: “Am fost destul de marcat pentru că viaţa nu mai m-a adus într-o asemenea postură. Vreau să vă asigur că în ADR
lucrurile merg în condiţii de normalitate. Nu vom face de râs această insituţie şi judeţul nostru.”

Unii au citit și asta: