in ,

Divorţul lui Filipescu de primarul Dragu este aproape de a deveni oficial

Deşi primarul Nicolae Dragu a anunţat cu multă vreme înainte că-i va face campanie electorală lui Traian Băsescu, în flagrantă contradicţie cu calitatea de membru al PNL, conducerea liberală a tergiversat luarea unei decizii de sancţionare a atitudinii primarului.

Conform legii, dacă primarul Dragu şi-ar da demisia atunci el ar pierde şi funcţia de primar al municipiului Călăraşi, drept pentru care acesta a preferat să forţeze mâna liberalilor şi să-i facă pe aceştia să-l excludă din partid, situaţie când şi-ar păstra postul de primar.

Liderul PNL a anunţat, în luna decembrie, că după sărbători se va discuta situaţia lui Dragu, urmând cel mai probabil să se ia măsura excluderii acestuia din partid.

Semnalul clar de separare ireconciliabilă a venit în cursul zilei de ieri, când preşedintele Consiliului judeţean – Răducu Filipescu a lipsit de la Sărbătoarea de Bobotează organizată de primarul Nicolae Dragu.

Filipescu a preferat să fie prezent la Boboteaza din comuna Modelu, fiind însoţit de consilierii judeţeni Leontin Constantinescu şi Nicolae Rogoz. La Modelu a fost prezent şi fostul prefect Jenel Şerban.