Doar în transporturi: Greva generală devine japoneză

Sindicaliştii de la CFR şi Tarom se gândesc să renunţe la greva generală anunţată pentru ziua de 1 iunie, pe motiv că nu ar fi afectaţi de măsura privind reducerea salariilor cu 25%. Liderul sindical al Metrorex susţine, însă, că nu există niciun motiv pentru care să renunţe la protest.

Sindicaliştii CFR şi Tarom au anunţat, miercuri, că există posibilitatea să renunţe la grevă. Ei au ridicat, însă, unele condiţii pentru a nu declanşa protestul.

Angajaţii celor două companii vor să le fie respectat contractul colectiv de muncă şi să le fie achitate drepturilor salariale prevăzute în acesta, până pe 29 mai.

Deocamdată, salariaţii CFR şi Tarom nu sunt afectaţi de măsura referitoare la reducerea salariului cu 25%.

Preşedintele Federaţiei mecanicilor de locomotivă, Iulian Măntescu, susţine că sindicaliştii de la metrou, CFR şi Tarom urmează să stabilească dacă vor intra într-o grevă de solidaritate, însă nu se mai pune problema încetării activităţii.

“Vineri vom decide sigur dacă pe 1 iunie ne solidarizăm cu cei din învăţământ”, a declarat Măntescu, adăugând că un comunicat în acest sens va fi remis pe 31 mai.

citiţi toată ştirea pe www.antena3.ro