in ,

Doi polițiști au salvat un bărbat care s-a spânzurat

Viața are prioritate nu este doar un slogan, ci o deviză care ghidează permanent activitățile Ministerului Afacerilor Interne (MAI), atât în timpul serviciului, cât și în afara acestuia. Un exemplu recent și impresionant al devotamentului și al profesionalismului de care dau dovadă angajații MAI a fost relatat într-o postare pe pagina de Facebook a instituției, evidențiind intervenția remarcabilă a doi polițiști, Andreea și Ionuț.

Cei doi au răspuns cu promptitudine unui apel de urgență primit prin serviciul 112, în care se semnala că un bărbat fusese văzut atârnând de un copac, cu o frânghie în jurul gâtului. Ajunși rapid la locul indicat, Andreea și Ionuț au acționat fără ezitare pentru a salva viața bărbatului. În timp ce Andreea îl susținea pe bărbat ridicându-l de spate, Ionuț a reușit să taie rapid cablul cu care acesta era legat de gât.

Odată eliberat, cei doi polițiști au așezat bărbatul pe carosabil într-o poziție optimă pentru a primi primele îngrijiri medicale. Deși bărbatul nu prezenta semne vitale, Andreea și Ionuț nu și-au pierdut speranța nici pentru o clipă. Între timp, colegii lor din cadrul Secției 7 – București au delimitat zona pentru a asigura perimetrul și au dirijat traficul, facilitând astfel accesul rapid al paramedicilor.

Paramedicii au intervenit prompt și au efectuat manevre de resuscitare timp de 40 de minute, reușind în cele din urmă să readucă bărbatul la viață. Acesta a fost intubat și transportat la spital pentru îngrijiri medicale suplimentare.

Intervenția promptă și coordonată a polițiștilor Andreea și Ionuț, alături de ceilalți colegi din cadrul Secției 7 și echipa de paramedici, a demonstrat încă o dată importanța devizei „Viața are prioritate” și a subliniat dedicarea angajaților MAI în protejarea vieții cetățenilor.

Felicitări, Andreea!
Felicitări, Ionuț!

Aceste gesturi de curaj și profesionalism merită pe deplin recunoașterea noastră și ne amintesc de responsabilitatea și devotamentul celor care veghează zi de zi la siguranța noastră.