in

Doi poliţişti din Călăraşi, reţinuţi pentru viol

politia-cercetati

În seara zilei de joi, 6 august 2015, doi poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi au fost reţinuţi sub acuzaţia că ar fi violat o minoră de 15 ani, fugită de la Centrul de Plasament “Sfântul Ştefan” din Perişoru.

Având în vedere gravitatea faptelor de care sunt acuzați, cei doi polițiști au fost trecuți în rezervă, urmând a răspunde penal pentru faptele săvârșite.

Viceprim-ministrul pentru securitate națională, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea, a fost informat în cursul serii trecute despre situația înregistrata la Poliția Călărași.

Acesta condamnă ferm astfel de fapte care sunt de neacceptat pentru niciun cetățean şi, cu atât mai mult, pentru un angajat al Poliției Române.

“Indiferent de decizia pe care instanța de judecată o va lua, cei doi nu mai pot face parte din Poliția Română. Situația este intolerabilă și total nedemnă pentru calitatea pe care aceștia au avut-o. Este regretabil că astfel de oameni au purtat uniforma statului român si au jignit, prin faptele lor, munca celor aproape 60.000 de polițiști care lucrează în Poliția Română” a susținut vicepremierul Gabriel Oprea.

Vicepremierul Gabriel Oprea dorește să asigure cetățenii că în Ministerul Afacerilor Interne nu există toleranță pentru cei care încalcă legea sau pentru cei care disprețuiesc munca de zi cu zi a miilor de angajați cinstiți și corecți, aducând prejudicii grave Poliției române.

Cei doi poliţişti şi-au desfăşurat activitatea în cadrul Departamentului de Ordine Publică al Poliţiei Municipiului Călăraşi şi aveau o vechime de aproape 6 ani. Cei doi vor fi prezentați astăzi instanței cu propunere de arestare preventivă.