in

Doi tineri au fost reținuți: Au furat 20 000 de lei

La data de 2 noiembrie a.c, în jurul orei 11:25, polițiștii din cadrul Secției 8 Poliție Rurală Tămădău Mare au fost sesizați, prin apel 112, de către o femeie de 63 de ani, din comuna Ileana, cu privire la faptul că din locuința bărbatului pe care îl îngrijește, au fost sustrași 20.000 de lei.

La data de 16 noiembrie a.c., în urma cercetărilor efectuate, au fost identificate persoanele bănuite de comiterea faptei, ca fiind doi tineri, de 21 și 25 de ani, față de care a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.

În urma a două percheziții domiciliare efectuate în comuna Ileana, județul Călărași, polițiștii au descoperit mai multe bunuri achiziționate cu banii sustrași de la persoana vătămată.

Vineri, 17 noiembrie a.c., față de cei doi tineri, instanța de judecată a dispus măsura arestării preventive, pentru 30 de zile.
Pe întreg parcursului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garnțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.