Donație pentru Spitalul Călărași prin Clubul Lions Călăraşi

Clubul Lions Călăraşi a obţinut de la partenerii francezi o importantă donaţie constând în 40 de paturi hidraulice şi mecanice (pt. spitale), echipamente medicale, aparat radio dentar, fotolii pentru recoltat analize sânge, seringi, pansamente, echipament pentru pacienţi şi personalul medical, instrumentar pentru recoltare analize.

Consiliul Judeţean Călăraşi a asigurat cheltuielile de transport, din Franţa în România, a donaţiei. Preşedintele Consiliului Judeţean Călăraşi, Răducu Filipescu, a mulţumit membrilor Lions pentru activitatea în slujba comunităţii şi a promis continuarea sprijinului pentru toate demersurile ce au ca scop ajutorarea semenilor aflaţi în nevoie.

Membrii Clubului Lions Călărași nu sunt la primul gest umanitar, aceștia implicându-se în ultimii ani în mai multe acțiuni umanitare și pentru sprijinirea comunității călărășene.

Lions Clubs International este cea mai mare organizaţie de service prin voluntariat din lume. În prezent este reprezentată în peste 200 de ţări având 842 districte cu peste 45.000 de cluburi şi peste 1.300.000 de membri.
În România Districtul 124 este format din 53 de cluburi în care activează peste 1.200 de membri.
Denumirea organizaţiei provine de la iniţialele cuvintelor “Liberty, Intelligence, Our Nations Safety” iarsigla are ca element figurativ doi lei, unul ce priveşte cu mândrie spre activitatea din trecut, iar altul ce priveşte cu încredere activitatea viitoare a membrilor asociaţiei.

Misiunea Cluburilor Lions este creerea şi menţinerea unui spirit de comuniune între toţi oamenii în privinţa ajutorului umanitar prin intermediul voluntariatului, prin implicarea în comunitate şi prin cooperare la toate nivelele atat naţionale cât şi internaţionale.

Unii au citit și asta: