Dorobanţu: pompierii militari călărăşeni au intervenit în mai multe situaţii de urgenţă

În localitatea Dorobanţu s-a desfășurat un amplu exercițiu tehnico-tactic, în cadrul căruia s-au simulat o serie de intervenții la mai multe situații de urgență produse în același timp.

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgența Barbu Știrbei al judetului Călărași au desfășurat în data de 15 iunie 2017, începând cu ora 11.00, un amplu exercițiu tehnico-tactic cu forțe și mijloace în teren în localitatea Dorobanţu, pe canalul Dorobanţu, la aproximativ un kilometru de şoseaua principală.

Au fost simulate o serie de intervenții, după cum urmează:
– intervenție de cercetare si primă evaluare C.B.R.N., descarcerare şi acordare prim ajutor la un accident rutier cu persoană încarcerată( în accident fiind implicat un autovehicul care transporta substanţe periculoase);
– misiune de salvare şi acordare prim ajutor pentru şase persoane implicate într-un accident naval, după ce două ambarcaţiuni au intrat în coliziune, două victime prezentând traumatisme severe la nivelul coloanei.
– misiune de asanare a unor proiectile explozibile descoperite pe un camp din apropierea canalului;

Au participat la acest exercițiu forțe si mijloace aparținând următoarelor institutii:
I.S.U. Călărași (Grupa operativa, echipajul CBRN cu o autospecială, şi echipajul pirotehnic cu o autospecială),
Detașamentul Oltenita cu o autospecială şi o barcă cu motor, Garda de Intervenţie Chiselet cu o autospecială de descarcerare şi un echipaj de prim ajutor SMURD, o autospecială de intervenţie a Serviciului Judeţean de Ambulanţă, un echipaj cu o autospecială din cadrul Jandarmeriei Călăraşi, un echipaj cu o autospecială din cadrul I.P.J. Călăraşi; Primăria Comunei Dorobanţu, Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă şi S.V.S.U. al localităţii.

Scopul acestui exercițiu a constat in evaluarea nivelului de coordonare a tuturor forțelor participante, verificarea capabilitaților de intervenție și a timpilor de răspuns, precum și modul de comportare al celor implicaţi pe timpul acțiunilor desfăşurate în cazul producerii unor situații de urgență.

Aplicația și-a atins țintele, pe parcursul celor trei ore de exercițiu, fiind bifate toate situațiile simulate potrivit scenariului.

Unii au citit și asta:

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*