in

Dor Mărunt: Poliţist agresat de cei care i-au cerut ajutorul

Şeful postului de poliţie Dor Mărunt, deplasat la faţa locului pentru aplanarea unui conflict, a fost ultragiat chiar de cei care i-au solicitat intervenţia / Suspecţii au fost reţinuţi pentru 24 de ore

În ziua de 02 martie a.c., ora 18:30, în timp ce se afla în serviciul de patrulare pe raza Comunei Dor Mărunt, şeful Postului de poliţie Dor Mărunt a fost sesizat de M. VIJAI de 19 ani, din localitate, cu privire la faptul că se află în conflict cu unchiul său, S. GHEORGHE, fiind agresat de acesta, anunţăî Biroul de Presă al IPJ Călăraşi.

Pentru aplanarea stării conflictuale, poliţistul s-a deplasat la locuinţa lui S. GHEORGHE. În timp ce discuta cu acesta, la poarta imobilului a venit M. VIJAI, însoţit de L. ROMULUS de 28 ani, din Comuna Dor Mărunt, care, fiind în stare de ebrietate, au început să se manifeste violent. M. VIJAI a scos un cuţit, cu care l-a ameninţat pe S. GHEORGHE.

Poliţistul a intervenit de îndată pentru a-l deposeda pe M. VIJAI de cuţit şi a aplana astfel starea conflictuală, însă în apărarea acestuia a intervenit L. ROMULUS, care l-a împins pe şeful de post şi l-a lovit cu pumnul în zona capului. Cei doi au aruncat cu pietre în autoturismul de serviciu provocând avarii caroseriei.

În cauză se efectuează cercetări împreună cu procurorul sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ultraj, faţă de M. VIJAI şi L. ROMULUS fiind luată măsura reţinerii pentru 24 de ore.

Cei doi au fost introduşi în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi, urmând ca, în cursul zilei de astăzi, să fie prezentaţi instanţei de judecată cu propunerea de arestare preventivă.