in

Cetățean turc, depistat de polițiști pe drumul dinspre Chiciu

Poliţiştii de frontieră din Călăraşi, în cooperare cu poliţiştii, au depistat un cetăţean turc care intenţiona să ajungă în Spaţiul Schengen, după ce a traversat ilegal fluviul Dunărea din Bulgaria.

În data de 17 martie, oamenii legii aflaţi în misiune de supraveghere şi control a trecerii frontierei de stat, au depistat, în apropierea frontierei, un bărbat în timp ce se deplasa pe D.N.3, dinspre Chiciu către municipiul Călăraşi.

În urma verificărilor, poliţiştii au constatat faptul că bărbatul este cetăţean turc, are 41 de ani, iar asupra sa a fost găsit un paşaport simplu eliberat de autorităţile turce în care nu era aplicată ştampila de intrare în România.

Acesta a declarat că a traversat fluviul Dunărea din Republica Bulgaria în România cu ajutorul unei ambarcaţiuni, intenţionând să ajungă într-un stat din Spaţiul Schengen.

Bărbatul este cercetat penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, faptă prevăzută de art. 262,C.P. iar, conform protocolului româno-bulgar, aceasta a fost predată autorităţilor de frontieră bulgare în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.