in

Dotări noi pentru pompierii din Călăraşi

Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară “Situaţii de Urgenţă Sud Muntenia”, din care face parte şi judeţul Călăraşi, a obţinut finanţare pentru implementarea Proiectului “Achiziţie echipamente specifice pentru îmbunătăţirea capacităţii sistemului de intervenţie în situaţii de urgenţă şi pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă şi a primului ajutor calificat, în Regiunea Sud Muntenia”.

Demararea şi implementarea acestei iniţiative se va finaliza cu achiziţionarea unui număr total de 66 de echipamente specifice situaţiilor de urgenţă, care vor fi repartizate în judeţele Argeş, Călăraşi, Dâmboviţa, Ialomiţa, Giurgiu, Prahova şi Teleorman.

Consiliul Judeţean Călăraşi va primi 3 autospeciale de capacitate mare şi 2 autospeciale de capacitate medie pentru lucrul cu apă şi spumă, 1 autospecială pentru descarcerări grele şi 2 ambulanţe de tip B2 (SMURD). După efectuarea recepţiei, instituţia va preda echipamentele, spre folosinţă, Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă “Barbu Ştirbei” Călăraşi, care va selecta un număr de 140 de cadre proprii ce vor fi pregătite să lucreze cu noile maşini primite în dotare.

Instruirea personalului care va folosi autospecialele şi ambulanţele va fi asigurată de firmele furnizoare de echipamente.

Valoarea totală a Proiectului “Achiziţie echipamente specifice pentru îmbunătăţirea capacităţii sistemului de intervenţie în situaţii de urgenţă şi pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă şi a primului ajutor calificat, în Regiunea Sud Muntenia” este de 49.995.241,99 lei (T.V.A inclus), din care contribuţia Consiliului Judeţean Călăraşi este de 119.988,02 lei, reprezentând cota-parte în proporţie de 1/7 din procentul de 2% din valoarea cheltuielilor eligibile ale proiectului. De asemenea, instituţia va suporta şi o parte din cheltuielile neeligibile şi T.V.A.-ul aferent, proporţia fiind aceeaşi – 1/7 din sumă, adică 1.142.776,23 lei.

Gratuit: Cursuri de calificare pentru persoanele în căutarea unui loc de muncă

Grădiniţa nr.7 “Harap Alb Călăraşi”: Acţiunea “Micul poliţist pentru o zi”