in

Două gospodării au luat foc după ce un copil de 5 ani s-a jucat cu chibriturile

În data de 26.04.2010, ora 17.05, un echipaj specializat din cadrul Gărzii de intervenţie Budeşti a acţionat pe raza localităţii Gruiu, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o gospodărie aparţinând lui Dumitru G. La sosirea pompierilor militari, incendiul se manifesta în două magazii, în care erau depozitate nutreţuri pentru animale.

Potrivit primelor cercetări efectuate la faţa locului de către pompierii profesionişti, incendiul a izbucnit, după ce un minor în vârstă de 5 ani, Laurenţiu P., lăsat nesupravegheat, s-a jucat cu chibriturile şi a dat foc magaziei de nutreţuri. Incendiul s-a extins şi la o magazie învecinată aparţinând lui Mioara D, dat fiind că, cele două anexe gospodăreşti erau aşezate foarte aproape una de cealaltă.

În urma incendiului au ars: 100 baloţi lucernă, 50 de snopi coceni şi 10 metri liniari panouri gard scândură (în magazia ce aparţinea lui Dumitru G.), cât şi magazia construită din scândură cu acoperiş de plăci din azbociment pe o suprafaţă de 35 metri pătraţi, în care erau depozitate 300 kg de lucernă vrac (în magazia ce aparţinea Mioarei D.). Pompierii profesionişti au intervenit cu 2 autospeciale şi au stins incendiul după aproximativ 2 ore de luptă cu flăcările, salvând bunuri materiale în valoare de aproximativ 170.000 de lei, pagubele materiale în acest caz fiind estimate la o valoare aproximativă de 3.000 de lei

Recomandări ale Inspecţiei de Prevenire

– Un copil poate iniţia un incendiu în câteva momente, dar acest lucru se poate întâmpla numai atunci când copilul are şi mijloacele necesare.
– Nu lăsaţi niciodată copiii singuri în bucătărie atunci când gătiţi şi nu-i lăsaţi să se joace lângă plită sau cuptor.
– Nu vă lăsaţi copiii nesupraveheaţi în locuri cu pericol de incendiu.
– Păstraţi brichetele şi chibriturile în locuri unde nu se văd şi în care nu pot ajunge copiii. Păstraţi lumânările în locuri în care nu au acces copiii.
-Amplasaţi aparatele de încălzire în locuri speciale, unde nu pot fi răsturnate sau lovite de copii.
Folosiţi prize cu protecţie împotriva introducerii accidentale a altor obiecte decât aparatele electrice.