in

Dragalina, jud. Călăraşi: Poliţiştii au făcut linişte cu pistolul

Pentru aplanarea conflictului iscat între membrii a două  familii, poliţiştii au efectuat un foc în plan vertical cu armamentul din dotare/ Se efectuează  cercetări pentru ultraj contra bunelor moravuri / Măsurile de ordine sunt asigurate de poliţişti de intervenţie rapidă şi agenţii postului de poliţie

În data de 02 martie a.c., ora 15:00, Postul de poliţie Dragalina a fost sesizat prin SNUAU 112 de T. LAURENŢIU despre faptul că pe raza comunei s-a produs un conflict, anunţă Biroul de Presă al IPJ Călăraşi.

Deplasându-se la faţa locului, agenţi din cadrul Postului de poliţie Dragalina au constatat că între două familii, aflate în relaţii de rudenie, a izbucnit un conflict spontan, în care au fost angrenate mai multe persoane de fiecare parte. Acestea aruncau cu pietre şi obiecte contondente din stradă şi din curţile imobilelor.

Pentru a preîntâmpina degenerarea conflictului, un agent de poliţie a procedat la somarea persoanelor să înceteze acţiunea şi a efectuat un foc de avertisment în plan vertical cu pistolul din dotare. Astfel, starea conflictuală a fost aplanată, fără a fi înregistrate victime umane.

Membrii celor două familii nu au mai fost implicaţi în acte de tulburare a ordinii publice pe raza comunei.

În urma cercetărilor efectuate de poliţişti, sub coordonarea Adjunctului Şefului Poliţiei Municipiului Călăraşi, au fost identificate persoanele implicate în actele de tulburare a ordinii şi liniştii publice, astfel: R. MIHAI FĂNEL de 23 ani, R. VASILE de 47 ani, R. VIOREL de 23 ani, R. LUCA de 45 ani, C. VASILE de 30 ani şi C. DANIEL de 22 ani, pe de-o parte, şi M. PETRICĂ de 21 ani, T. ADRIAN de 46 ani, T. PETRICĂ de 35 ani, V. MARIAN de 45 ani, V. MARIN de 70 ani, M. ELENA de 47 ani, V. MIRELA de 26 ani şi V. GABI de 29 ani, pe de altă parte, toţi din Comuna Dragalina.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice, în care se efectuează cercetări pentru stabilirea împrejurărilor producerii evenimentului, urmând a fi dispuse măsuri corespunzătoare.

Pentru a preveni producerea altor acte antisociale, măsurile de ordine publică sunt asigurate de o grupă de intervenţie rapidă şi poliţişti din cadrul Postului de poliţie Dragalina.