Dragoș Coman: “Nu e un secret că îmi doresc să candidez”

Trei luni și un pic mai avem până la alegerile locale. Majoritatea partidelor au căzut de comun acord ca scrutinul local să fie pe 27 septembrie.

N-am putea spune că scena politică din municipiul Călărași este prea efervescentă, dar în mod sigur partidele se pregătesc pentru alegeri.

PSD Călărași se pare că va miza tot pe Marius Dulce, Pro România merge cu Alexandru Chiriță, pentru USR se vehiculează numele Amelia Giurcan, iar la PNL se așteaptă o decizie, pe baza sondajelor de opinie. Liberalii vor merge cu Daniel Drăgulin, actualul primar, sau cu secretarul de stat Dragoș Coman – fost viceprimar al municipiului Călărași.

Dragoș Coman a vorbit, la Antena 3, despre evaluarea internă din cadrul PNL. El spune că, deocamdată, candidatul liberalilor pentru Primăria Călărași este Daniel Drăgulin, dar că este gata să-și asume bătălia pentru câștigarea postului de primar al municipiului reședință de județ:

„Suntem în evaluări interne în momentul de față. Mi-am dorit dintotdeauna să candidez pentru Primăria Municipiului Călărași și nu am făcut un secret din asta. Cred că știu foarte bine ce trebuie făcut într-o funcție de genul ăsta, sunt un om căruia îi place să construiască și, din prisma asta, mi-am dorit să candidez. Dar asta nu înseamnă că e obligatoriu ca eu să fiu candidatul PNL la Primăria Călărași. În momentul de față e domnul Daniel Ștefan Drăgulin. În acest moment se face un sondaj la nivelul municipiului. În politică lucrurile se pot schimba de la o zi la alta. Ce e o realitate astăzi nu e obligatoriu să fie și mâine.”

“Poate eu îmi doresc mai mult decât își dorește primarul în funcție, asta nu înseamnă că trebuie să fiu eu candidatul.”

Dragoș Coman spune că indiferent cine va fi candidatul, toți liberalii îl vor sprijini. Secretarul de stat a spus clar că va fi alături de Daniel Drăgulin, dacă partidul va decide ca acesta să fie candidatul:

“Suntem o echipă în Partidul Național Liberal și dacă se va hotărî ca oricare dintre cei sondați să candideze ceilalți vor fi în jurul persoanei respective. Ca să fiu mai exact, dacă Daniel Ștefan Drăgulin va fi în topul preferințelor călărășenilor cu siguranță îl voi susține, cum sunt convins că, am și avut discuții în zona asta, dacă eu voi fi eu în topul preferințelor mă va susține. Vom intra în alegeri ghidați de dorința călărășenilor și nu de dorințe și de ambiții personale. Poate eu îmi doresc mai mult decât își dorește primarul în funcție, asta nu înseamnă că trebuie să fiu eu.”

Dragoș Coman precizează că liberalii au candidat pentru alegerile locale din Călărași, dar nu s-a luat încă o decizie finală, interesul partidului fiind să ia startul electoral cu cea mai bună soluție posibilă. Coman se gândește că este posibil și ca primarul Drăgulin să nu mai vrea să candideze pentru Primăria Călărași, deși în urmă cu o săptămână edilul a dat o declarație în care a spus că el este candidatul PNL pentru Primăria Călărași:

“În momentul ăsta candidatul PNL este Daniel Drăgulin, dar se fac evaluări, cum spuneam, inclusiv personale. Putem să ne imaginăm următorul scenariu în care Daniel Drăgulin spune „am obosit, nu vreau să mai candidez pentru funcția de primar. Astea sunt toate proiectele pe care le-am făcut până acum, de aici, oricare coleg de al meu din partid care va candida să le ducă mai departe.”

Unii au citit și asta: