Dragoș Coman, reprezentantul României la videoconferința cu miniștrii sportului din 26 de țări UE

Din dorința de a identifica cele mai bune soluții pentru reluarea treptată și în siguranță a activităților sportive, Ministerul Tineretului și Sportului realizează permanent schimburi de informație cu ministerele de profil din țările Uniunii Europene.

Pentru cea de-a doua etapă a relaxării, care a debutat odată cu 1 iunie 2020, pe 2 iunie s-a desfășurat o nouă sesiune de comunicare, videoconferința reunind 26 de miniștri/secretari de stat ai sportului din Uniunea Europeană.

Din partea României, la discuțiile purtate online a fost prezent Dragoș Florin Coman, Secretar de Stat în cadrul Ministerului Tineretului și Sportului.

Acesta a adus în atenție faptul că instituția pe care o reprezintă a identificat încă din data de 15 mai o serie de norme privind relaxarea măsurilor în domeniul practicării sportului, cu stabilirea în deplin acord cu Ministerul Sănătății a pașilor care trebuie urmați pentru limitarea riscului răspândirii Covid – 19, măsuri ce sunt deja în curs de implementare.

Astfel, s-a reluat activitatea de pregătire pentru câteva dintre sporturile individuale, majoritatea practicate în aer liber, precum alpinismul, atletismul, ciclismul, golful, motociclismul sau tenisul, cu respectarea măsurilor care impun distanțarea fizică și respectarea normelor de igienă.

Aceleași decizii au vizat și reluarea activității de către echipele olimpice, care și-au reînceput antrenamentele ținând cont de noul set de reguli.

Discuțiile au mai vizat modalitățile de asigurare a continuității în pregătirea sportivilor, cu maximizarea beneficiilor pe care tehnologia digitală le oferă, cât și pașii care urmează a fi întreprinși, pentru a reîncepe cu succes activitatea sportive.

Tot marți, 2 iunie 2020, Ministerul Tineretului și Sportului a publicat un ordin care conține în detaliu măsurile decise în comun cu Ministerul Sănătății pentru reluarea activității sportive și organizarea de competiții în aer liber. Documentul poate fi consultat integral accesând http://mts.ro/noutati/ordin-comun-mts-ms-privind-reluarea-activitatii-sportive-si-organizarea-de-competitii-in-aer-liber-aplicat-de-la-1-iunie/.

Unii au citit și asta: