Dragoste sau obișnuință?

Te identifici cu una dintre aceste situații? Dacă te regăsești în rândurile de mai jos, cel mai probabil ceva nu este în regulă. Dacă îți iubești partenerul de viață, se poate găsi o soluție.

Pentru orice cuplu, începutul relației este plin de dragoste. Însă odată cu trecerea timpului, lucrurile se pot schimba și pot apărea unele probleme care ilustrează, de fapt, cele câteva diferențe între dragoste și obișnuință.

Petreci mult timp cu partenerul de viață. Te poți confrunta cu multe provocări și nu întotdeauna poți găsi o soluție pentru a le rezolva. Acest lucru poate duce la instalarea monotoniei în cuplu.

Deseori ne întrebăm dacă suntem îndrăgostiți sau doar ne-am obișnuit unul cu altul? Există câteva diferențe între dragoste și obișnuință care te vor ajuta să înțelegi încotro se îndreaptă relația ta.

Sunteți de mult timp împreună? Este firesc ca fiorul și pasiunea de la început să se risipească, lăsând loc sentimentelor mai profunde de atașare și devotament. Dar poate că lucrurile nu evoluează la fel pentru ambii parteneri. Poate că este nevoie de o privire mai atentă asupra relației de cuplu.

6 diferențe între dragoste și obișnuință
Dacă te afli în una dintre aceste situații, îți poți da seama care este stadiul relației tale.

1. Te deranjează orice face?
Una dintre strategiile pe care le poți folosi este să te întrebi: de ce mă deranjează atât de mult lucrurile mărunte pe care la început nici nu le observam?

Dacă te enervează excesiv zgomotul pe care îl face când mestecă, faptul că uită să cumpere ceva de pe lista de cumpărături sau tricoul pe care îl poartă prea des, este clar că ceva s-a schimbat în relația dintre voi. Dacă orice lucru mărunt te scoate din sărite, ar trebui să te gândești serios dacă mai vrei să fiți împreună.

Cel mai bun lucru este fii sinceră. Pentru că în caz contrar vei trăi într-o constantă stare de frustrare și lipsă de satisfacție. Adică, în mod clar, vei sta cu el din obișnuință.

2. Te ferești să faci planuri pe termen lung împreună cu el?
Să spunem că ai de făcut o călătorie în câteva luni, te întrebi dacă ar trebui să-l iei și pe el? Sau poate încerci să găsești scuze de a nu mai merge deloc… Atunci este cert că ceva nu este în regulă între voi.

Această nesiguranță în privința viitorului și lipsa devotamentului este semnul unei probleme afective. Adică stai cu el din obișnuință. Poate ar trebui să te gândești serios dacă este partenerul ideal.

3. Declarațiile de dragoste sunt parcă „pe pilot automat”?
Să spui ”te iubesc” este un act de afecțiune și atunci când o simți cu adevărat este cu atât mai special. Dar acest lucru își poate pierde adevăratul sens atunci când nu mai ai chef să-l spui sau îl spui doar din obligație, pentru că lucrurile au luat altă întorsătură.

Dacă te trezești spunând „te iubesc” în mod automat, doar pentru ca el să nu se simtă stânjenit, acesta nu este chiar un semn bun. Sau poate te îngrijorează faptul că lipsa acestei fraze ar putea duce la o ceartă iminentă. Acesta este un semn că dragostea din cuplu a fost înlocuită de obișnuința de a fi împreună.

Citește mai mult: dozadesanatate.ro

Unii au citit și asta: