in

Dunărea Călărași pierde acasă și coboară în clasament

Arena Ion Comşa a găzduit duminică, 25 noiembrie 2018, la o oră şi jumătate după miezul zilei, pe o vreme rece, partida dintre Dunărea şi FC Hermannstadt din cadrul etapei a 16-a a ligii I Betano.

Circa 2000 de călărăşeni au înfruntat frigul de afară pentru a fi alături de Dan Alexa&Co. Precedată de un minut de reculegere în memoria celui care a fost Ion Simion, fost mare fotbalist călărăşean, partida a început sub semnul echilibrului. Ambele echipe “s-au controlat” minute bune, prima mare ocazie ivindu-se abia în minutul 18. Vali Alexandru a şutat puternic de la circa 18 metri, aproape central, balonul fiind respins cu greu de sub transversală de tânărul portar, Cătălin Căbuz. Din corner, Alin Dobrosavlevici a reluat cu capul în plasa laterală “semnând” un gol turcesc de toată frumuseţea.

În minutul 23, portarul nostru, Cătălin Straton este nevoit să părăsească terenul. Accidentat câteva minute mai devreme de atacantul Ştefan Blănaru care putea să evite “contactul”, Straton cere să fie schimbat, locul său fiind luat de Cezar Lungu care debutează oficial în Liga I sub tricoul Dunării. Centralul gălăţean, Viorel Cojocaru, cel care a condus şi “returul” din sezonul trecut al ligii a 2-a, tot la Călăraşi, nu-l sancţionează nici măcar cu un avertisment verbal pe puternicul “vârf” sibian.

În minutul 41, Bodo Kanda e la un pas de gol, şutul său din preluare, din marginea careului de 6 metri, fiind cu greu respins de acelaşi Căbuz. Prima repriză se încheie aşa cum a început, sibienii preferând să se apere, chiar şi cu 6 jucători, decât să iasă la atac.

Un alt moment trecut cu vederea de centralul gălăţean s-a derulat în minutul 54. După ce i-a dat “galben” lui Răzvan Dâlbea în minutul 53, câteva zeci de secunde mai târziu, căpitanul oaspeţilor opreşte un balon cu mâna, nemaifiind sancţionat aşa cum ar fi trebuit tot cu cartonaşul galben de Cojocaru!

Dunărea revine la construcţie, presează pe flancuri, o altă ocazie apaţinându-i lui Georgian Honciu care, în minutul 63, execută puternic o lovitură liberă de la vreo 26 de metri, balonul trecând pe lângă bara laterală.

Ultimele 20 de minute ale întâlnirii aparţin în totalitate echipei noastre, însă sibienii vor da lovitura de graţie în minutul 4 al prelungirilor. Bogdan Rusu îl vede bine pe Lucian Dumitriu, care avansează spre careul nostru şi, de la 22 de metri prinde un trasor de excepţie la vinclu care-l lasă fără replică pe Cezar Lungu.

Hermannstadt câştigă la Călăraşi. A avut de partea sa şi un arbitraj de cele mai multe ori părtinitor, în plus execuţia lui Dumitriu a fost unică. Greu de crezut că mijlocaşul sibian se va mai întâlni vreodată cu o astfel de şansă.

Dunărea coboară pe 10 cu 17 puncte, iar duminică, 2 decembrie 2018, va juca în Bănie cu U Craiova, partida fiind programată pe arena Ion Oblemenco începând cu ora 17.00.

Dunărea Călăraşi – FC Hermannstadt 0-1

A marcat: Lucian Dumitriu (90+4’)

Dunărea: 25. Cătălin Straton (1. Cezar Lungu, 23’) – 23. Filip Gligorov, 17. Alin Dobrosavlevici (cpt.), 35. Walace Da Silva, 27. Gaston Mendy – 11. Bodo Kanda (8. Stelian Cucu, 52’), Alex Bourceanu, 89. Georgian Honciu – 9. Nicolae Carnat, 29. Mediop Ndiaye, 19. Valentin Alexandru (21. Hamidou Keyta’).

Rezerve: 30. Alin Şeroni, 10. Valentin Munteanu, 4. Cristian Puşcaş, 5. Gabriel Simion.

Antrenor: Dan Alexa

Hermannstadt:1. Cătălin Căbuz – 2. Gabriel, 6. Cătălin Pîrvulescu, 30. Alexandru Dandea, 4. Ionuţ Stoica, 17. Daniel Tătar – 77. Tiberiu Serediuc (16. Besart Abdurahim, 49’), 5. Răzvan Dâlbea (25. Nemanja Mijuskovic, 61’), 44. Lucian Dumitriu – 9. Juvhel Tsoumou, 89. Ştefan Blănaru (90. Bogdan Rusu, 86’).

Rezerve: 12. Toma Niga – 87. Florin Acsinte, 14. Andrei Herghelegiu.

Antrenor: Vasile Miriuţă

Au arbitrat: Viorel Cojocaru (Galaţi) – Sebastian Gheorghe (Suceava), Radu Ghinguleac (Bucureşti). Rezervă: Marian Barbu (Făgăraş)

Observatori: Corneliu Fecioru, Mihai Stanciu (ambii Bucureşti)

Cartonaşe galbene: G. Mendy (31’), S. Cucu (85’) / C. Pîrvulescu (30’), R. Dâlbea (53’), L. Dumitriu (67’)

Rezultate, etapa a 16-a

Dinamo București – Gaz Metan Mediaș 1-1

Au marcat: D. Salomao (90+3) / R. Trif (77)

Sepsi OSK Sf. Gheorghe – Astra Giurgiu 1-0

A marcat: Tandia (78)

Concordia Chiajna – CFR Cluj 0-1

A marcat: Djokovic (23)

Dunărea Călărași – FC Hermannstadt 0-1

A marcat: L. Dumitriu (90+4)

FC Voluntari – FC Viitorul 1-2

Au marcat: Tudorie (66) / Mladen (21), Ghiţă (90+4)

Politehnica Iași – FCSB 1-2

Luni, 26 noiembrie 2018

Ora 20.30 FC Botoșani – U Craiova