Dunărea Călărași supraviețuiește: Victorie cu Concordia Chiajna

Dunărea Călărași şi Concordia Chiajna s-au prezentat miercuri, 22 mai 2019, pe arena Ion Comşa, fiecare cu gândul la victorie. Remiza n-ar fi convenit nimănui.

Fără un vârf „de meserie” în teren, Dunărea începe bine şi iroseşte o bună oportunitate încă din minutul 5, când Cristi Sîrghi reia cu capul din lovitura liberă executată de Benzar dar… tabela rămâne neatinsă.

Ilfovenii trec cu brio peste momentul cu pricina şi în minutul 16 bifează prima ocazie după ce Moussa a reluat cu capul puţin pe lângă, din centrarea lui Gorobsov. Argentinianul avea să irosească şi el o oportunitate de a marca în minutul 33.

Prima parte se încheie aşa cum a început, ambele echipe evoluând extrem de prudent. La pauză, Dan Alexa îl lasă la vestiar pe Vali Munteanu şi-l introduce pe Bourceanu, care avea să mai anime jocul „galben – albaştrilor” în partea secundă.

În minutul 58, Honciu bate bine o lovitură liberă din marginea careului însă Ivanovici, atent şi la locul potrivit, respinge de lângă bara din dreapta lui Rîmniceanu.

În minutul 61, dublă accidentare. Portarul lor, Rîmniceanu şi fundaşul nostru, Sîrghi intră amândoi la „sacrificiu”, ultimul, plin de sânge fiind transportat la spital. Jocul se reia, însă Rîmniceanu resimte ciocnirea şi este înlocuit, acordându-i-se şi lui îngrijiri medicale.

Echilibrul se rupe, în sfârşit, în minutul 76. Benzar bate bine un corner de pe dreapta şi înlocuitorul lui Sîrghi, Srgian Luchin, îl învinge pe Caparco, cel care l-a substituit pe Rîmniceanu, cu o lovitură de cap imparabilă.

Cei 3.500 de spectatori se dezlănţuie, atmosfera devenind una de vacarm. Oapeţii au încercat să revină, crezând că vor obţine victoria care să-i mai menţină în cursa pentru supravieţuire. Lovitura de graţie o dă însă Najib Ammari în al 4-lea minut al prelungirilor, care, pe un contraatac, şutează pe jos în dreapta lui Caparco, incapabil să mai reacţioneze. S-a repetat parcă finalul din finalul sezonului regulat, când Dunărea a învins-o pe Concordia, tot la Călăraşi, cu 2-1, golul izbăvitor fiind marcat tot de Ammari, cu un şut pe jos de la peste 25 de metri şi tot în minutul 90+4.

Oaspeţii termină partida în 10, Sofiane Moussa primind al doilea cartonaş galben şi implicit pe cel roşu în minutul 88.

Dunărea câştigă cu 2-0, greu, dar meritat şi urcă pe 6, loc de baraj, totalizând 25 de puncte, cu unul mai mult decât Hermannstadt, care a pierdut marţi la Sibiu duelul cu FC Botoşani, scor 0-2.

Dacă Dunărea şi-a relansat şansele de supravieţuire, aşteptând încrezătoare partida cu Gaz Metan, programată duminică, 26 mai 2019, la Călăraşi, Concordia e virtual retrogradată în liga a 2-a.

Până la finalul play – out-ului, trupa lui Dan Alexa se va mai duela cu echipele Sibiului. Prima confruntare, cea cu Gaz Metan Mediaş, e programată duminică, 26 mai 2019, de la ora 18.30, la Călăraşi iar cea de-a doua pe 1 iunie 2019, la Sibiu, cu Hermannstadt.

Meciurile etapei a 13-a

Duminică, 26 mai 2019

Ora 18.00 Dunărea Călărași – Gaz Metan Mediaș

Ora 21.00 Concordia Chiajna – Politehnica Iași

Luni, 27 mai 2019

Ora 18.00 FC Voluntari – FC Hermannstadt

Ora 21.00 FC Botoșani – Dinamo Bucureşti

Partidele vor fi transmise în direct de LOOK SPORT / PLUS, DIGI SPORT și TELEKOM SPORT.

Unii au citit și asta: