Dunărea Călărași – U Craiova: ce crede Dan Alexa

În runda a 4-a a ligii I Betano, Dunărea se va duela la Călăraşi cu o altă formaţie de top, U Craiova, ocupanta locului 3 la finele sezonului trecut şi totodată deţinătoarea “la zi” a Cupei României.

Oltenii au început slab acest campionat obţinând doar 2 puncte în primele 3 partide jucate. Ba mai mult, Craiova a înscris primele goluri abia în etapa a 3-a, acasă cu FC Botoşani.

Tehnicianul “galben – albaştrilor” consideră că într-un astfel de context şi victoria este posibilă.

La conferința de presă organizată azi, 10 august 2018, Dan Alexa a declarat: „Întâlnim o echipa care nu trece prin momente favorabile. Vin după o deplasare grea din Germania, o echipă cu jucători de calitate ce pot face diferența. Își vor pune mari speranțe în meciul de la Călărași„.

De cealaltă parte, președintele clubului AFC Dunărea, Florentin Brișan, a declarat: „Vreau să le mulțumesc spectatorilor care au fost prezenți la primul meci, cel cu CFR de pe teren propriu. De această dată, din câte se pare prezența va fi mult mai numeroasă. Am simțit prezența suporterilor alături de echipă. Pentru meciul de duminică 12 august o să am rugămintea să vină la meci cu cel puțin o oră înaintea de startul partidei pentru a evita aglomerația de la turnicheți„.

Vineri, 3 august 2018, înaintea disputării jocurilor din runda a 3-a, Dan Alexa spunea că U Craiova traversează momente dificile, iar după plecările lui Băluţă şi Gustavo, echipa olteană a devenit mai vulnerabilă.

“Noi trebuie să plecăm de la aceste prime două jocuri ale noastre. Am reuşit să obţinem puncte în faţa a două dintre cele mai bune echipe ale campionatului. Cred că putem să punem probleme oricui şi să obţinem puncte importante”, a spus Alexa, care a continuat “Craiova resimte mult lipsa celor doi jucători de atac, Băluţă şi Gustavo. Ei şi Mitriţă erau punctul lor forte. Se vede că nu mai au acelaşi dinamism. Totuşi, Craiova rămâne o echipă periculoasă.”

În ultima rundă, U Craiova a remizat acasă cu FC Botoşani, scor 2-2, ambele goluri fiind marcate în prima repriză de Al. Mitriţă (21 şi 35). Echipa antrenată de Devis Mangia se află pe 11, cu doar 2 puncte.

Înaintea meciului cu Dunărea, Craiova a pierdut joi, în deplasare, prima manşă a turului 3 preliminar al Europa League cu echipa germană, RB Leipzig (1 – 3).

Partida Dunărea – U Craiova se va desfăşura duminică, 12 august 2018, de la ora 15.30, pe stadionul Ion Comșa din Călărași.

“Galben – albaştrii”, care au terminat la egalitate duelul de la Tg. Mureş cu Hermannstadt (1-1, etapa trecută), au mare nevoie de susţinerea publicului.

Rezultate obţinute de Dunărea în acest sezon

Et. 1 FC Viitorul – Dunărea 0-1

Et. 2 Dunărea – CFR Cluj 0-0

Et. 3 Hermannstadt – Dunărea 1-1

Rezultate obţinute de U Craiova 1948 CS

Et. 1 U Craiova – Politehnica Iaşi 0-0

Et. 2 Sepsi Sf. Gheorghe – U Craiova 1-0

Et. 3 U Craiova – FC Botoşani 2-2

Unii au citit și asta: