Dunărea, remiză la Brăila. Coboară pe locul 2.

Din cauza rezultatului de egalitate de la Brăila, Dunărea a coborât pe 2, cedând prima poziţie sibienilor de la AFC Hermannstadt care au învins la scor de forfait pe Metaloglobus Bucureşti. Chindia n-a avut probleme cu CS Baloteşti (scor 4-1) reducând la doar 2 puncte diferenţa de Dunărea. În runda viiutoare, „galben – albaştrii” se vor duela cu Fotbal Club Argeş, partida fiind programată duminică, 12 noiembrie, de la ora 12.00, pe arena Ion Comşa.

Instalată pe primul loc în clasament, după victoria de acsă cu ASA Tg. Mureş (scor 3-0) Dunărea s-a dus miercuri la Brăila, pentru confruntarea cu Dacia din cadrul etapei a 16-a, cu convingerea că poate obţine toate cele 3 puncte necesare şi suficiente ca să-şi conserve statutul de lideră. Pe un teren greu, oribil pe alocuri, „galben – albaştrii” s-au izbit de un adversar flămând care a reuşit să deschidă şi scorul după doar 19 de minute de luptă. Olimpiu Bucur a interceptat o minge la 16 metri, într-un duel cu Gassama care a respins superficial, marcând cu un gol la vinclu.

În prealabil, Dunărea a ratat o ocazie importantă în minutul 6 când Cristi Puşcaş, ideal servit în careu de Vali Munteanu, a trimis direct balonul în bara laterală!

Imediat după pauză, la nici după minute de la reluare, acelaşi Olimpiu Bucur îşi putea trece din nou numele pe lista marcatorilor doar că balonul şutat a nimerit dâmbul din faţa bării!

„Galben – albaştrii” realizează că nu e de glumă şi pornesc ofensiva spre poarta lui Ţicrea care putea fi învins dacă B. Kanda n-ar fi ratat o excelentă oportunitate în minutul 58.

În minutul 67, gabonezul, Missi Mezu, intrat după pauză în locul lui Vali Munteanu, a fost la un pas de a înscrie golul egalizator. Bogdan Danciu a centrat perfect în careu, Missi Mezu a preluat balonul însă a şutat slab oferindu-i şansa lui Ţicrea să intervină.

Egalarea survine totuşi în minutul 76. Dan Alexa schimbă inspirat iar Andrei Puşcaşu, înlocuitorul lui B. Kanda a centrat în careu de unde Călin Cristea şi el intrat pe teren în locul lui Gassama (min. 68) a introdus balonul cu capul de la nici un metru de linia porţii.

Finalul aparţine tot Dunării care ratează o altă mare ocazie prin acelaşi Missi Mezu, în minutul 89.

Duelul se încheie nedecis, 1-1 însă rezultatul ne trimite din nou pe 2. Dunărea cedează prima poziţie sibienilor de la Hermannstadt care au învins în deplasare pe Metaloglobus cu 3-0. De egalul de la Brăila a profitat şi Chindia care a dispus la Târgovişte de CS Baloteşti, cu 4-1, apropiindu-se la doar 2 puncte de echipa noastră. Cele două formaţii se vor afla faţă în faţă, la Târgovişte, cel mai probabil, duminică, 19 noiembrie.

Până atunci, Dunărea se va duela în premieră cu Fotbal Club Argel, partida fiind programată duminică, 12 noiembrie, de la ora 12.00. Meciul va fi transmis în direct de Digisport 1.

Dacia Unirea Brăila – Dunărea Călăraşi 1-1 (1-0)

Au marcat: Ol. Bucur (19’) / C. Cristea (76’)

Dacia Unirea: Ţicrea – G. Niţă, Ghiocel, Stănciulescu, S. Frunză – Covaciu, Puia- Iosofache (62’ C. Roşu), Ol. Bucur, Ciucureanu (70′ Cubleşan) – Al. Pop. Rezerve: R. Chirilă – L. Ivan, Ed. Oprea, M. Dima, Banyoi

Antrenor: Alin Pânzaru

Dunărea: C. Lungu (cpt.) – I. Ţenea, B. Manole, A. Gassama (67’ C. Cristea), M. Tomozei – S. Pană, Cr. Puşcaş – B. Danciu, B. Kanda (75’ A. Puşcaşu), V. Munteanu (46’ Missi Mezu)- V. Alexandru. Rezerve: G. Popa – A. Mesquita, B. Vasile, E. Sibiceanu.

Antrenor: Dan Alexa

Arbitru: Andrei Antonie (Bucureşti); Asistenţi: Romică Bîrdeş (Piteşti) şi Adrian Vornicu (Iaşi).

Cartonaşe galbene: Al. Pop (61′), Ghiocel (82′), Ţicrea (90+1′) / C. Lungu (40′)

Etapa a 16-a / Rezultate

Sportul Snagov – Ştiinţa Miroslava 1-0

A marcat: A. Manea (35’)

Metaloglobus – AFC Hermannstadt 0-3

Au marcat: C. Neagu (48’), B. Rusu (53’), R. Dâlbea (56’)

Chindia Târgovişte – CS Baloteşti 4-1

Au marcat: C. Cherchez (1’), D. Ciubotariu (10’), G. Honciu (16’ – pen.), D. Neguţ (60’) / E. Nica (45+1’)

FC Argeş – CS Afumaţi 2-1

A marcat: C. Stan (25’), A. Nilă (90+1) / V. Olariu (64’ – pen.)

Dacia Unirea Brăila – Dunărea Călăraşi 1-1

A marcat: Ol. Bucur (19’) / C. Cristea (76’)

ASA Tg. Mureş – Olimpia Satu Mare 4-2

Au marcat: S. Kilyen (6’), R. Candrea (52’), C. Sîrbu (67’, 69’) / D. Muntean (29’), L. Munteanu (82’(

Luceafărul Oradea – Pandurii Tg. Jiu 3-1

Au marcat: B. Rocha (4’), A. Antohi (29’), Vl. Rusu (65’) / G. Dodoi (28’)

Foresta Suceava – ASU Poli Timişoara 2-2

Au marcat: M. Matei (46’ – pen.), A. Cerlincă (73’) / R. Ghinescu (33’), A. Ignea (50’)

Academica Clinceni – CS Mioveni 3-1

A marcat: C. Gliga (55’), M. Constantinescu (59’), Fl. Barbu (75’ – pen.) / I. Rădescu (37’)

Ripensia Timişoara – UTA Arad 1-1

Au marcat: N. Mediop (63’) / M. Curtuiuş (73’)