După 27 de ani: Dunărea Călărași, în sferturile Cupei României

În faţa a peste 7000 de călărăşeni, Dunărea a câştigat partida cu FCSB (scor 2-1), de joi, 1 noiembrie 2018, calificându-se în sferturile de finală ale Cupei României, performanţă pe care a mai atins-o în urmă cu 27 de ani.

Antrenorul Dan Alexa a declarat la conferinţa de presă de după joc că obiectivul în Cupă rămâne pătrunderea în fazele superioare ale competiţiei. “Să trecem de următorul tur şi apoi ne putem gândi să jucăm şi finala. Avem timp să ne pregătim până la ora meciului din sferturi. Deocamdată, Dinamo, FCSB sunt eliminate, în rest favoritele merg mai departe” a punctat Alexa.

În sferturi, fază programată în intervalul 25 februarie – 3 martie 2019, pe lângă Dunărea, vor mai evolua U Craiova, “deţinătoarea “la zi” a trofeului, Hermannstadt, finalista ultimei ediţii, FC Viitorul, Sepsi Sf. Gheorghe, Astra Giurgiu, CFR Cluj şi AFK AFK Csikszereda, echipa din liga a 3-a care a produs surpriza eliminând-o pe Dinamo.

Dunărea Călăraşi s-a calificat pentru prima oară în sferturile de finală ale Cupei în ediţia naţională 1991 – 1992. Echipa care activa atunci în Divizia C şi era antrenată de regretatul Marian Catană a disputat nu mai puţin de 6 partide până să se califice în sferturi unde s-a duelat într-o dublă manşă cu Politehnica Timişoara, echipă ce juca în Divizia A. “Galben – albaştrii” au câştigat în tur la Călăraşi cu 1-0 prin golul marcat de Nelu Farin, în minutul 21, însă au pierdut la Timişoara cu 2-0.

La acel moment, în faza sferturilor de finală se mai calificaseră Dacia Unirea Brăila, Universitatea Craiova, Steaua Bucureşti, Sportul Studenţesc, Farul Constanţa şi CFR Timişoara. Trofeul a fost câştigat de Steaua, care a învins-o în finală pe Politehnica Timişoara cu 3-2, după executarea loviturilor de departajare. Finala arbitrată de Adrian Porumboiu s-a desfăşurat pe 26 iunie 1992 pe Stadionul Naţional, în prezenţa a 8000 de spectatori.

Unii au citit și asta: