in

“După cinci ani de scandal, România are nevoie de un nou început”

mircea geoana si crin antonescuCandidatul Alianţei PSD+PC la preşedinţie, Mircea Geoană, a afirmat, sâmbătă, că România nu îşi permite să rişte încă cinci ani cu Băsescu la conducerea ţării.

„După cinci ani de dictatură, dezbinare şi scandal,România are nevoie astăzi de şansa unui nou început. Suntem împreună, social-democraţi şi liberali pentru că avem de îndeplinit o misiune mai importantă decât propriul nostru interes ideologic”, a subliniat Mircea Geoană.

Preşedintele PSD a susţinut că, împreună cu Crin Antonescu, vor sta garanţi ai faptului că după 6 decembrie se va restabili normalitatea politică şi se va instala un guvern condus de Klaus Iohannis,care se poate apuca repede de muncă.

“Mai merită oare să ne riscăm salariile şi pensiile, să ne riscăm şansa de a avea educaţie şi sănătate mai bune cu încă cinci ani de Băsescu, cu  încă cinci ani de scandal, de dezbinare, de Boc, de Udea, de Videanu, de Berceanu?”, a spus candidatul Alianţei PSD+PC.

Mircea Geoană a arătat că viitorul guvern va avea ca priorităţi fundamentale sprjinul pentru agricultură, pentru satul românesc şi pentru pensionari, dar şi pentru industria românească şi pentru tineri.

Candidatul PSD a asigurat că viitorul guvern va da agriculturii locul de forţă în economia românească, pentru ca producătorii români să poată exporta produsele în supermarketuri din străinătate.

Mircea Geoană le-a spus pensionarilor că va veghea ca după alegeri să fie promovată o lege a pensiilor unitare care să îi ajute pe pensionari şi să faciliteze asistenţa medicală la sate şi furnizarea de medicamente.

Preşedintele PSD a subliniat faptul că industria românească are nevoie de şansa unei noi tinereţi, pentru că o creştere economică nu se poate baza pe speculaţii imobiliare.

“Avem nevoie de un model economic modern, cu agricultură şi industrie performante, cu sectorul energetic un motor de creştere economică, cu o companie energetică naţională puternică”, a explicat Mircea Geoană.

Candidatul Alianţei PSD+PC la preşedinţie a evidenţiat faptul că, împreună cu preşedintele PNL,Crin Antonescu, vor garanta un alt mod de a face politică.

“După douăzeci de ani în care s-au făcut averi nemăsurate, de multe ori pe spatele românului obişnuit, România are dreptul la o bună guvernare, care să împletească performanţa economică şi progresul social”, a subliniat Mircea Geoană.