in

ECOAQUA | Înființare și extindere a sistemelor de alimentare cu apă și canalizare în Călărași şi Ialomița

apa

Asociația de Dezvoltare Intercomunitara “ECOAQUA”, împreună cu ECOAQUA S.A. au realizat documentația necesară obținerii finanțării asistenței tehnice pentru elaborarea proiectelor de înființare și extindere a sistemelor de alimentare cu apă și canalizare în localități din județul Călărași si Ialomița, pe programul POIM.

În data de 24.07.2014 a fost aprobată documentația de către Pos Mediu, operatorul urmând să primească până la 7.500.000 de euro pentru asistenta tehnica necesara realizarii proiectelor de alimentare cu apa si canalizare. Lucrarile au o valoare estimata de 170.000.000 de euro, urmand ca dupa finalizarea proiectarii sa se cunoasca necesarul real de investitii.

În acest moment se lucrează la elaborarea documentației de achiziție a asistenței tehnice, prin procedura de licitație deschisă.
Pentru aprobarea finanțării lucrărilor, localitățile beneficiare trebuie să facă parte din Asociație. Procesul de extindere a Asociației, constituită inițial din 7 membri asociați, a început în data de 15.04.2014, odată cu primirea a 5 membrii, fiind urmați de alți 15 membrii. În prezent 11 noi membrii sunt în stadiul de aderare la A.D.I. ECOAQUA, urmând ca Asociația sa aibă în total un numar de 38 de membrii asociați.

Sunt membrii ai A.D.I. ECOAQUA: Judeţul Călăraşi; Municipiul Călăraşi ; Municipiul Olteniţa; Municipiul Urziceni; Oraşul Lehliu-Gară; Oraşul Budeşti; Oraşul Fundulea; Comuna Manasia; Comuna Reviga; Comuna Șodanu; Comuna Chirnogi; Comuna Alexeni ;Comuna Belciugatele; Comuna Chiselet; Comuna Crivăţ; Comuna Dor Mărunt; Comuna Dorobanţu; Comuna Independenţa; Comuna Luica; Comuna Nicolae Bălcescu; Comuna Plătăreşti; Comuna Radovanu; Comuna Săruleşti; Comuna Spantov; Comuna Ulmu; Comuna Vasilaţi; Comuna Gârbovi.

In curs de aderare sunt urmatoarele unităţi administrativ teritoriale: Comuna Frumusani; Comuna Fundeni; Comuna Gradistea; Comuna Gurbanesti; Comuna Lehliu; Comuna Mitreni; Comuna Nana; Comuna Tamadau Mare; Comuna Cosereni; Comuna Grindu; Comuna Ion Roata.