EcOprovocarea Junior: Concurs pentru profesori și elevi

Concursul ecOprovocarea Junior, „fratele” mai mic al competiției ce implică liceenii, se adresează elevilor din clasele primare și gimnaziale preocupați de activități de reciclare.

Astfel, profesorii de ciclu primar sau gimnazial interesați de soarta planetei și de educația responsabilă a elevilor săi se pot înscrie la concurs.

Competiția se derulează pe tot parcursul anului școlar și presupune activități de educare și conștientizare pe tematica reciclării.

Programul ecOprovocarea își propune să motiveze și să îndrume tinerii, pentru a deveni lideri în domeniul protejării mediului. Astfel, elevii se organizeză în echipe, își aleg un lider (profesor sau elev), optează pentru o categorie de activități de mediu (reciclare, igienizare, plantare, târguri de economie circulară, grădini multifuncționale) și intră în competiție, iar fiecare element relevant din strategia lor de protecție a mediului primește puncte, conform Regulamentului.

Concursul ecOprovocarea Junior presupune atât activități practice (organizarea colectării selective la nivelul școlii + trimitere spre reciclare) cât și activități educative (susținerea de sesiuni educaționale pe tematica specifică reciclării).

Premiul cel mare este de 10.000 lei pentru școala care realizează cele mai multe activități (cuantificate prin puncte), bani pentru dotarea școlii cu echipamente și materiale IT.

Premii pentru coordonatori: 3 premii de 3.000 de lei fiecare pentru coordonatorii școlilor aflate pe locurile I, II și III, în clasamentul final (o persoană/ școală).

Mențiune: 1.000 de lei pentru coordonatorul școlii aflate pe locul IV, în clasamentul final.

Toți coordonatorii vor primi adeverințe și diplome de participare.

Condițiile de înscriere în concurs, regulamentul precum și detalii pot fi găsite accesând acest link: https://www.ecoprovocarea.ro/despre-concurs-junior/

Concursul este organizat de Asociația Viitor Plus.

ViitorPlus este o organizație non-profit, neguvernamentală, independentă, înființată în anul 2006 cu scopul de a participa la transpunea în practică a conceptului de dezvoltare durabilă (sustenabilă).

Asociația derulează programe de educație pentru mediu, antreprenorial social, împăduriri, reutilizare și reciclare, voluntariat pentru mediu, amenajare eco-turistică, construcție de panouri solare.

Principalele programe derulate sunt:
* Atelierul de Pânză
* Recicleta
* Harta Reciclării
* ecOprovocarea
* Biroul Eco

Unii au citit și asta: