in

Educație Juridică, pentru elevii din Călărași

Vineri, 27 octombrie 2023, au avut loc primele activități de educație juridică în școlile din județul Călărași.

Primii beneficiari au fost elevii de la Colegiul Național ”Barbu Știrbei” și de la Liceul Teoretic ”Mihai Eminescu”.
George Șerban, Secretar de Stat la Ministerul Justiției, a prezentat elevilor noțiuni generale despre sistemul judiciar român, drepturi și obligații, statul de drept, specificul facultăților de drept și opțiunile profesionale pe care acestea le oferă.

Aceste acțiuni au loc ca urmare a Protocolului de colaborare privind educația juridică, încheiat de Ministerul Educației, Ministerul Justiției, Consiliul Superior al Magistraturii, Înalta Curte de Casație și Justiție, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și Uniunea Națională a Barourilor din România.

Scopul Educației juridice este de a pregăti elevul de pe băncile școlii de astăzi pentru omul ce va fi independent în viitor.
Educația juridică își propune să aducă la cunostința elevilor informații despre drepturile, obligațiile corelative pe care le au și modul în care statul român funcționează. Și nu în ultimul rând, îl pregătește pentru viată, pentru a fi capabil să își construiască propriul comportament în mod corect încă de la o varstă fragedă și, de ce nu, să îi educe și pe ceilalți din jur.

Activitățile au avut loc cu sprijinul Inspectoratului Școlar Județean Călărași.