in

Elev din Olteniţa medaliat cu argint la Olimpiada de Ştiinţe a UE, din Suedia

Olimpicii de la Goteborg

Numele municipiului Olteniţa şi al României a fost purtat, din nou, cu mare succes de un elev din judeţul Călăraşi, elev la Liceul Teoretic Neagoe Basarab din Olteniţa, George Silvian Baltac. Acesta a făcut partea din echipei care a reprezentat România la Olimpiada de Ştiinţe a Uniunii Europene, care s-a desfăşurat în perioada 11-17 aprilie 2010, la Göteborg – Suedia. Din echipă au mai făcut parte: Diana Ivănoiu – Colegiul Naţional Zinca Golescu Piteşti şi Mihai Răcoreanu – Colegiul Naţional Vasile Alecsandri din Galaţi. Elevii români au luat medalia de argint.

Echipa medaliată cu aur a fost formată din Tudor Giurgică-Tiron – Colegiul Naţional Iaşi, Ana Maria Istrate – Colegiul Naţional Emil Racoviţă din Iaşi şi Silvia Scoarţă – Colegiul Naţional Gheorghe Lazăr din Bucureşti.

George Silvian Baltag , de la liceul Nicolae Basarab din Olteniţa a obţinut şi o menţiune la Olimpiada Naţională de Chimie, calificându-se pentru a participa la Olimpiada Internaţională de Chimie care se va ţine la Tokyo, în Japonia.