Elevi de Impact!  Educație de transformare!

În urmă cu câteva zile, membrii Clubului de Inițiativă Comunitară “Clădim Impact” din Şcoala Gimnazială “Carol I” au fost îndrumați în cadrul unei activități nonformale Service Learning cum să scrie un proiect în folosul comunității. Ghidați de Elisa Stoica şi Denisa Enache, traineri minunați din partea FNO (Fundația Noi Orizonturi), elevii noştri au reuşit să parcurgă etapele proiectului “Oraş de Impact”, un proiect menit să promoveze valorile şi resursele oraşului nostru. În cadrul cursului elevii au fost orientați spre rezolvarea de probleme, au lucrat în echipă, au făcut management de proiect, au fost implicați în activități creative şi inovative. Toate acestea sunt competenţe care nu se învaţă în sistemul actual de învăţământ. Programele educative Noi Orizonturi îi ajută pe copii să se dezvolte emoțional şi să se echipeze pentru viață.

Clubul “Clădim Impact” a fost înființat în şcoala noastră în anul 2014.
În anul 2015 a fost derulat primul proiect “Impact sunt Eu”. În cadrul acestui proiect membrii clubului au fost traineri, au conceput și organizat ateliere de creație și dezvoltare personală, ateliere la care au participat atât tineri din școala noastră, cât și tineri din școlile partenere selectate: Școala Gimnazială nr. 1 Modelu, Școala Gimnazială nr. 2 Modelu și Școala Gimnazială “Iancu Rosetti” Roseți. Proiectul a fost desemnat de către FNO proiectului anului, fiind foarte apreciat la nivel național.

În anul 2016 a fost derulat proiectul “Club de Carte”, elevii nostri au strȃns donații şi au reuşit să construiască un club de carte în cadrul Liceului Tehnologic nr. 1 Borcea.
În anul 2017 a fost derulat proiectul “Dunărea şi EU” în cadrul căruia elevii au realizat workshop-uri cu elevi din patru şcoli: Şcoala Gimnazială nr. 1 Ciocăneşti, Şcoala Gimnazială “Nicolae Bălcescu” Al. Odobescu ṣi Liceul Tehnologic nr. 1 Borcea

Cluburile IMPACT sunt coordonate de profesori dispuși să lucreze suplimentar cu elevii lor, în regim de voluntariat. Fără ei, transformarea tinerilor ar fi imposibilă. În urma coordonării cluburilor, liderii-profesori Mihaela Radu, Denisa Dumitrescu şi Georgiana Suciu au experimentat ei înşişi schimbări importante: formarea unei atitudini mai deschise faţă de elevi, întărirea sentimentului că pot produce schimbări pozitive, creşterea eficienţei în munca de echipă, inclusiv la nivelul corpului profesoral, şi evidențierea importanţei voluntariatului la vârsta adultă.

Clădim Impact! Clădim Abilități de viață!

prof. Mihaela Radu
prof. Denisa Dumitrescu
prof. Mihai Chipăilă

Unii au citit și asta: