in

Elevi din judeţul Călăraşi în vizită la Palatul Parlamentului, Mitropolie şi tipografia România Liberă

In cadrul Proiectului National “Cultura si civilizatie rurala si urbana romaneasca” s-a desfasurat o noua activitate. La invitatia cadrelor didactice din Scoala nr. 149 Bucuresti (Camelia Edu, Domnica Boboc si Irina Stefan), 42 de elevi si 9 cadre didactice din scolile rurale calarasene Radu Voda, Plevna, Vlad Tepes, Mihai Viteazu si din Grupul Scolar “Danubius” Calarasi au participat la o activitate de o zi in Bucuresti, declara unul dintre coordonatorii programului, prof.  Dumitrel Toma.

Programul a cuprins vizitarea scolii gazda, vizionarea unui film de animatie in cadrul cinematografului Starplex din Iris Shopping Center Titan (Printesa si Broscoiul), vizitarea Catedralei de pe Dealul Mitropoliei, vizitarea Palatului Parlamentului (secventa la care s-au alaturat si 23 de elevi si 2 cadre didactice din cadrul Scolii nr. 186 Bucuresti), desfasurarea unui program de distractie in Boom Boom Land (in incinta Afi Cotroceni), vizita la Tipografia United Print – “Romania libera.

Copiii din clasele I-IV au avut ocazia sa urmareasca o parte a etapei de tiparire a ziarului, mai exact traseul hartiei: tensionarea, trecerea prin grupurile de culoare, intrarea in partea de faltuire si taiere, eliminarea ziarului in faza finala. La sfarsitul vizitei elevii au primit un ziar “la cald” si au fost foarte entuziasmati de faptul ca sunt primii cititori ai Romaniei libere de a doua zi.

“E intotdeauna o mare bucurie sa constati ca munca ta e privita cu entuziasm si curiozitate, mai ales ca o parte din publicatiile tiparite la United Print sunt dedicate copiilor: carti de povesti sau de colorat, reviste si ghiduri educative sau carti dedicate studiului. Am fost incantati sa-i avem ca oaspeti si sa le dezvaluim secretele nasterii ziarului Romania libara”, a spus Dragos Dinca, directorul general United Print.

Toti cei 102 elevi si profesori participanti (inclusiv cei din scoala gazda) au servit pranzul in cadrul Spring Time Iris Shopping Center Titan, iar in parcul de distractii toti participantii s-au bucurat de dulciuri si prajituri. Toate cheltuielile prilejuite de eveniment au fost suportate de organizatori, scoala gazda si sponsori. Toti participantii au fost recompensati cu carti publicate de GRUPUL EDITORIAL CORINT, sponsorul activitatii, iar cadrele didactice cu diplome si adeverinte.