in

Elevii Liceului Pedagogic “Ștefan Bănulescu”, implicați activ în campania de Curățenie Națională

Sâmbătă, 18 Septembrie 2021, România a celebrat Ziua de Curăţenie Națională, eveniment cunoscut prin intermediul sloganului „Let’s do it, Romania!”

În acest context, luni, 20 septembrie, Liceul Pedagogic “Ștefan Bănulescu” Călărași, în parteneriat cu Primăria Municipiului Călăraşi, a marcat importanța evenimentului, în cadrul unei acțiuni de curățenie ce se s-a desfășurat între orele 14.00 -16.00, în Parcul Dumbrava din Călărași.

Nu mai puţin de 30 de elevi ai liceului, însoţiţi de profesorii coordonatori, Vasilica Puran şi Georgiana Panait, şi susţinuţi de prof. Petruţa Samaru, directorul liceului, au încercat să transmită cetăţenilor mesajul “Natura este casa noastră, schimbarea începe cu noi!”.

„Doar prin implicare putem dezvolta și consolida în rândul elevilor comportamente responsabile și prietenoase cu mediul, putem să-i ajutăm să conștientizeze importanța și necesitatea colectării separate, precum și necesitatea evitării abandonului deșeurilor, la întâmplare, pentru a proteja, astfel, natura.”, susţine prof. Vasilica Puran.

Echipa Liceului Pedagogic “Ștefan Bănulescu” Călărași a reușit să strângă un număr mare de saci cu deșeuri menajere, precum și cu deșeuri din plastic, făcând, astfel, din Parcul Dumbrava un loc mai curat și mai prietenos pentru copiii din Călărași, cel puțin pentru câteva zile. Acțiunea de curățenie s-a desfășurat în condiții de siguranță, respectând distanța, pentru prevenirea infectării cu virusul coronavirus SARS-CoV-2.

„Vă invităm să ne însotiti în următoarele actiuni de igienizare pentru a putea transforma orașul nostru într-o grădină verde, curată și frumoasă!” prof. Georgiana Panait

Written by infomuntenia.ro

Călărași: Persoane aflate în carantină sau în izolare, verificate de forțele de ordine

3 portofele cu bani și documente au fost găsite de polițiștii locali