in

Elevii Colegiului Național „Barbu Știrbei” desfășoară cursuri online

Joi, 29 octombrie 2020, Inspectoratul Școlar Județean Călărași a transmis un buletin informativ, conform căruia că elevii Colegiului Național „Barbu Știrbei” din Călărași vor desfășura cursuri online, alături de alte 3 unități de învățământ din municipiu: G.P.P. „Țara Copilăriei” Călărași, Colegiul Economic Călărași și Liceul Danubius Călărași.

Pe lângă aceste 4 unități de învățământ, mai sunt și altele 11 în județul Călărași care se află în scenariul roșu / S3:
Școala Gimnazială nr. 1 Fundeni
Școala Primară nr. 2 Fundeni
Liceul „Al. Odobescu” Lehliu – Gară
Liceul Tehnologic „Matei Basarab” Mânăstirea
Școala Gimnazială nr. 2 Sultana
Școala Gimnazială nr. 1 Lehliu
Școala Gimnazială nr. 1 Răzvani
Școala Gimnazială nr. 1 Curcani
G.P.N. nr. 1 Curcani
G.P.N. nr. 2 Curcani
Școala Primară nr. 2 Curcani

Tot la nivelul județului, 254 de unități de învățământ sunt în Scenariul 1 (S1) / verde (participarea zilnică – față în față a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară), în timp ce 34 de unități de învățământ în Scenariul 2 (S2) / galben.

Scenariul 2 / galben presupune participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială (prin rotație de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție;