Elevii Colegiului Național ,,Barbu Știrbei’’, implicați în proiectul “Educația schimbă vieți”

În luna iulie a acestui an, Colegiul Național ,,Barbu Știrbei’’ a demarat proiectul “Educația schimbă vieți”.

Proiectul se înscrie în cadrul strategic „Educaţie şi formare 2020” (ET 2020), sub egida căruia se desfășoară a XII-a ediție a Concursului Național Euroscola 2019.

Campania de informare și conștientizare este concepută pentru promova abordarea învățării pe tot parcursul vieții și pentru a evidenția importanța tuturor formelor de educație (formală, non-formală și informală).

Perioada de desfășurare a proiectului este 25 iunie 2019 – 24 octombrie 2019.
Activitățile au început pe 27 iulie și se vor încheia pe 20 octombrie 2019.

Campania de promovare include activități de informare și conștientizare a rolului educației și formării profesionale în atingerea potențialului fiecărui cetățean și asigurarea prosperității economice durabile, precum și conștientizarea beneficiilor pe plan personal și la nivelul comunității.

De la începutul proiectului, au avut loc ateliere și întâlniri la care au participat elevi din echipa de proiect, invitați ai acestora și elevi din școlile partenere. Tema dezbaterilor a fost Educația formală/Educația non-formală.

Odată cu începerea școlii, echipa Euroscola 2019 a CNBS desfășoară o serie de activități în colaborare cu Biblioteca Județeană “Al. Odobescu”, partener în cadrul proiectului “Educația schimbă vieți”.

Astfel, în cadrul activității “Azi Cititor, mâine Conducător”, reprezentanții Bibliotecii Județene (Manager Marinela Enciu, departament Dezvoltare Colecții – Servicii Lavinia Popescu, departament Animație Culturală – Simona Calciu și Sala de Lectura- Adriana Popescu), alături de membrii Euroscola, au încercat să definească câteva concepte: identitatea instituțională locală, comunitatea cultural-educativă reală și virtuală, rolul, viziunea și misiunea bibliotecii în viata noastră, beneficiile lecturii și ale voluntariatului, precum și necesitatea modelelor de urmat pentru tineri.

Pentru acest proiect au fost selectați 24 de elevi, dar și 12 elevi-rezervă.
Școli partenere: Școala Gimnazială Nr. 1 Ciocănești, Colegiul Economic, Școala Gimnazială “Tudor Vladimirescu”.

Profesorii coordonatori ai echipei Euroscola 2019 sunt Parapiru Monica, Dincă Marinela, Ion Veta și laborant Dumitru Tanța.

Unii au citit și asta: