in

Elevii Colegiului Național Barbu Știrbei participă la concursul Euroscola

Biroul de Informare al Parlamentului European în România (BIPE), în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale (MEN), a lansat cea de a XI-a ediție a concursului național pentru licee, EUROSCOLA 2018- 2019.

Uniunea Europeană alocă sume importante pentru dezvoltare și pentru recuperarea decalajelor dintre regiuni, cu toate acestea cetățenilor le lipsesc adesea informații privind modul în care politicile europene influențează viața lor personală și a comunității din care fac parte. Finanțarea europeană determină evoluții economice și sociale chiar în vecinătatea noastră, și tocmai din acest motiv, este esențial să cunoaștem și să înțelegem avantajele obținute prin proiectele comunitare.

În acest context, ediția 2018-2019 a concursului „Euroscola” se desfășoară sub titlul generic „Europa pentru noi”.

Elevii sunt invitați să identifice și să aleagă unul dintre proiectele realizate cu finanțare europeană în zona în care se află unitatea lor de învățământ și să realizeze o campanie de promovare a acestuia.

Echipa Euroscola 2018 a Colegiului Național „Barbu Stirbei” a demarat Campania de informare și conștientizare concepută pentru promovarea proiectului “Sistem Integrat de Management al Deseurilor Solide in judetul Calarasi“, realizat cu finanțare europeană.

Campania de promovare a proiectului, conceputa de echipa CNBS Euroscola 2018 si desfasurata in parteneriat cu mai multe scoli din Calarasi si din mediul rural, reprezintă o oportunitate de a lucra cu elevii pe teme care în contextul european actual ridică mari provocări: gestionarea integrata a deseurilor si trecerea la economia circulara in care deseurile sunt o resursa si pot genera profit prin intermediul colectarii selective, a reciclarii si valorificarii lor.

Campania de promovare este împărțită în două părți:

I. partea de conștientizare care implică emisiuni, difuzare spoturi, stiri la Radio & TV, in mass media online, articole si comunicate în presa locala, materiale tipărite (5 buletine informative, fluturasi, pliante, postere);

II. Educație și motivație – Conceptul 3R (Reducere-Reutilizare-Reciclare), cu mai multe activități interactive, cum ar fi conferințe, targuri, expozitie-concurs, întâlniri de grup, ateliere in scolile partenere, etc.

In perioada 12 septembrie -17 octombrie 2018 se va desfasura o campanie de colectare selectiva in Colegiul National “Barbu Stirbei” si in toate scolile partenere in proiect, din municipiul Calarasi si din mediul rural.

La sfarsitul campaniei de selectare selectiva, rezultatele vor fi făcute publice, iar autoritatilor locale si tuturor scolilor calarasene le va fi propusă colectarea selectiva a deseurilor.

Profesorii coordonatori în cadrul proiectului sunt Dinca Marinela si Parapiru Elena Monica.

Mai multe detalii se găsesc pe pagina de Facebook: https://www.facebook.com/