Elevii din Călăraşi au sărbătorit Ziua Mondială a Zonelor Umede

ziua mondiala a zonelor umede

Agenţia pentru Protecţia Mediului Călăraşi, în colaborare cu Palatul Copiilor Călăraşi, au organizat şi desfăşurat o acţiune de educare/conştientizare dedicată zilei de 2 februarie – Ziua Mondială a Zonelor Umede.

Evenimentul a constat într-o expoziţie de desene realizate de elevii cercului de pictură/desen, coordonaţi de domnul profesor Ioan Silviu SOARE. De asemenea, s-a prezentat o zonă umedă din judeţul Călăraşi şi o publicaţie dedicată eco-turismului, ambele realizate de membrii cercului de eco-turism, îndrumaţi de doamna profesoară Valentina MEREUŢĂ. Invitaţi au fost elevi de la Şcoala Gimnazială ,,Nicolae Titulescu” Călăraşi, îndrumaţi de doamna profesoară pentru învaţământul primar Florenţa VOICU. Aceştia au prezentat referate cu privire la importanţa zonelor umede.

Copiilor şi cadrelor didactice le-a fost prezentat filmul “Romanian Ramsar Sites 2012 – a glimpse into Romanian wetlands” şi le-au fost înmânate materiale informative si diplome de participare.

Ziua de 2 februarie a fost desemnată Ziua Mondială a Zonelor Umede pentru a marca semnarea Convenţiei asupra zonelor umede de importanţă internaţională, în special ca habitat al păsărilor acvatice, în 1971 la Ramsar, Iran. Documentul a fost ratificat în România prin Legea nr. 5 din 1991 şi se înscrie printre marile convenţii referitoare la conservarea patrimoniului natural.

În acest an, Ziua Mondială a Zonelor Umede se desfăşoară sub deviza „Zonele umede pentru viitor. Alătură-te noua”.

ziua zonelor umede 2

Unii au citit și asta: